Kauno valdžia moko žmones vedžioti šunis

Kauno valdininkai pradėjo rodyti išskirtinį dėmesį šunims ir jų šeimininkams. Atsirado naujų informacinių ženklų, draudžiančių vedžioti keturkojus tam tikrose vietose. Mainais už tai mieste pastatytos prabangios šiukšliadėžės šunų išmatoms surinkti.

50 miesto vietų, daugiausia parkų prieigose, atsirado prabangios metalinės dėžės, į kurias šunis vedžiojantys žmonės gali mesti jų išmatas.<br>P. Mantautas
50 miesto vietų, daugiausia parkų prieigose, atsirado prabangios metalinės dėžės, į kurias šunis vedžiojantys žmonės gali mesti jų išmatas.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Laikinoji sostinė")

2013-01-13 16:44, atnaujinta 2018-03-13 20:51

Metų pradžioje Laisvės alėjoje buvo iškabintos dvi naujos informacinės lentelės, draudžiančios rūkyti, vartoti alkoholinius gėrimus ir vedžioti šunis.

Draudimai atsirado Muzikinio valstybinio teatro prieigose ir prie Kauno savivaldybės. Iki šiol tokiais ženklais buvo pažymėtos Vytauto Didžiojo karo muziejaus ir Prezidentūros sodelio teritorijos.

Už pažeidimus numatytas įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 50 litų. Pažeidėjus bausti gali policijos pareigūnai ir savivaldybės sanitarijos inspekcija. Kol kas nubaustų žmonių nėra.

Prie valdžios – jokių šunų

Kauniečius ir miesto svečius labiausiai stebina iškaba prie savivaldybės pastato. Į ją žiūrėdami žmonės kraipo galvas, nesuvokdami, kodėl pro vietą, kurioje miestiečiams dirba valdžia, net per keliasdešimt metrų negalima praeiti vedant keturkojį.

Apie tokį draudimą paklaustas savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis neslėpė, kad naujų informacinių ženklų dar nespėjęs pastebėti.

Kai valdininkas iškabas pagaliau pastebėjo, jis tvirtino, jog pagal gyvūnų laikymo taisykles šunis draudžiama vedžioti žmonių susibūrimo vietose. Savivaldybė ir yra būtent tokia vieta.

Draudimas – perdėtas

„Savivaldybė yra reprezentacinė miesto vieta, kurioje lankosi ne tik kauniečiai, bet svečiai iš įvairių pasaulio šalių. Todėl nenorime, kad jos prieigose būtų rūkoma, vartojami svaigalai ar mėtytųsi šunų išmatos“, – tvirtino D.Ratkelis.

Vienas didžiausių kovotojų prieš rūkymą Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius negalėjo atsidžiaugti, kad mieste atsirado dar dvi vietos, kuriose draudžiama rūkyti. Tačiau jis įsitikinęs, kad draudimas vedžioti šunis yra perdėtas.

„Tie, kas sugalvojo iškabinti tokius ženklus, tikrai persistengė. Kaip galima uždrausti tam tikrose Laisvės alėjos vietose vedžioti keturkojus? Savivaldybė tikrai nėra išskirtinis pastatas, kurį turėtų aplenkti šunų augintojai“, – kalbėjo S. Buškevičius.

Šiukšliadėžės – sidabrinės?

Pamalonindama keturkojų šeimininkus miesto valdžia pastatė naujas šiukšliadėžes, skirtas šunų išmatoms surinkti.

50 miesto vietų, daugiausia parkų prieigose, atsirado metalinės dėžės, į kurias šunis vedžiojantys žmonės gali mesti jų išmatas.

Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė tvirtino, jog šios šiukšliadėžės atsirado siekiant skatinti šunų augintojus neteršti aplinkos. Vietos joms pastatyti parinktos savivaldybės darbuotojams pasitarus su seniūnijų ir bendruomenių atstovais.

Iš pirmo žvilgsnio idėja atrodo pagirtina.

Tačiau įspūdinga šiukšliadėžių kaina ir tai, kad vėliau atliekos iš jų bus surenkamos į bendrą konteinerį bei vežamos į sąvartyną, verčia abejoti jų reikalingumu.

Už šiukšliadėžes valdininkai paklojo 20 tūkst. litų. Vadinasi, nupirkti ir pastatyti vieną dėžę prireikė 400 litų. Tokia suma primena „auksiniam“ tualetui iššvaistytus pinigus. Šiukšliadėžės galbūt ne auksinės, bet kone sidabrinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.