D. Grybauskaitė: „Jaunimui turi būti sudarytos sąlygos užsidirbti“

Opiausias socialines problemas - pensijų ir socialinės paramos pertvarką - Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį aptarė su socialinės apsaugos ir darbo ministre Algimanta Pabedinskiene.

Pasak D. Grybauskaitės, jaunimo įdarbinimas - visos Vyriausybės atsakomybė.<br>D. Labutis (ELTA)
Pasak D. Grybauskaitės, jaunimo įdarbinimas - visos Vyriausybės atsakomybė.<br>D. Labutis (ELTA)
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2013, 3:28 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:22 PM

Daugiausiai dėmesio skirta jaunimo nedarbo problemai.

Pasak Prezidentės, jaunimo nedarbas negali būti dangstomas dėl emigracijos pagerinta statistika, o už jaunimo įdarbinimą atsakingos ministerijos turi dirbti koordinuotai.

Valstybės vadovės teigimu, Lietuvos darbo biržos neveiksnumas yra nepateisinamas.

„Lietuvos jaunimui turi būti sudarytos sąlygos dirbti ir užsidirbti Tėvynėje. Darbo birža turi užsiimti ne tik bedarbių registravimu, o realiai padėti jauniems žmonėms įsidarbinti. Kai žmonės turės darbo, mažės ir kitų socialinių problemų“, - sako Prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, Vyriausybė turi patvirtinti aiškų ir veiksmingą nacionalinį jaunimo įdarbinimo planą. Taip pat būtina neatidėliotina Darbo biržų pertvarka - kiekvienas darbo ieškantis žmogus turi sulaukti konkrečios pagalbos.

Prezidentė taip pat pabrėžė, kad pasinaudojus tarptautine praktika turi būti sukurtas ir pradėti veikti bendras įdarbinimo modelis, apimantis pagalbą nuo profesinio pasirengimo, praktinių įgūdžių iki nuolatinio įsidarbinimo

Šalies vadovės teigimu, būtina griežčiau kontroliuoti, kaip leidžiamos jaunimo užimtumui skirtos lėšos, ir įvertinti, ar visos taikomos priemonės jaunimo nedarbo problemai spręsti yra veiksmingos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.