Garliavos įvykius Sausio 13-ajai prilyginusi N. Venckienė pribloškė politikus

Garliavos įvykius su Sausio 13-osios tragedija sulyginusi Seimo narė, buvusi teisėja Neringa Venckienė nemaloniai nustebino politikus, rašo lrt.lt.

N. Venckienės mintys stebina ir glumina.<br>T. Bauras
N. Venckienės mintys stebina ir glumina.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2013, 8:04 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:36 PM

„Neįsižeiskite, bet Sausio 13-oji ir 2012 metų gegužės 17-oji man yra kone tokio pat jautrumo datos Į mano tėvų, mergaitės senelių namus brovėsi ne sovietiniai, o savi, uniformuoti, gerai ginkluoti ir išmuštruoti vyrai“, – rašoma N. Venckienės tekste, sausio 13-ąją paskelbtame portale delfi.lt.

„Drąsos kelio“ partijos lyderė teigė, kad nors „šiandien mes gyvename taikoje“, toji taika esą daugiau nei du dešimtmečius buvusi gera tik savai valdžiai, ir „mes nepastebėjome nuosavų, į mūsų vidų atšliaužusių tankų“.

Tokios buvusios teisėjos žodžiai pašiurpino Socialdemokratų partijos garbės pirmininką Aloyzą Sakalą.

„Šiuos žodžius vertinu kaip protinių problemų turinčios parlamentarės teiginius“, – pareiškė A. Sakalas ir pridūrė, kad tai – veikiau „ne politikės, o kaimo bobos žodžiai“.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys Mantas Adomėnas, vertindamas N. Venckienės žodžius prisiminė A. Paleckio ištarmę – „savi šaudė į savus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.