N. Venckienė gali tapti įtariamąja dėl J. Furmanavičiaus šmeižto

Seimo narė Neringa Venckienė gali tapti įtariamąja dėl buvusio kolegos, Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus šmeižimo.

J. Furmanavičiaus apšmeižimo byloje N. Venckienė kol kas yra apklausta tik kaip liudytoja.<br>T. Bauras
J. Furmanavičiaus apšmeižimo byloje N. Venckienė kol kas yra apklausta tik kaip liudytoja.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jan 15, 2013, 5:55 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:41 PM

Antradienio popietę generalinis prokuroras Darius Valys paprašė parlamento panaikinti „Drąsos kelio“ vedlės teisinę neliečiamybę. Teisėsaugininkas užsiminė, kad N. Venckienė gali tapti įtariamąja dar viename ikiteisminiame tyrime. Portalo lrytas.lt žiniomis, generalinis prokuroras kalbėjo apie nužudyto teisėjo J. Furmanavičiaus apšmeižimą.

Šioje byloje N. Venckienė kol kas yra apklausta tik kaip liudytoja.

Po dvigubos žmogžudystės Kaune ji ne kartą viešai kartojo, kad neabejoja J. Furmanavičiaus kalte tvirkinus jos brolio Drąsiaus Kedžio ir Laimjutės Stankūnaitės dukrą.

Tačiau apklausoje N. Venckienė kalbėjo visiškai kitaip. Tyrimą atliekančiam prokurorui ji teigė, kad apie tai, jog J. Furmanavičius gali būti pedofilas, ji sužinojo tik iš spaudos, perskaičiusi straipsnį „Lietuvos ryte“.

Portalo lrytas.lt žiniomis, tyrimas dėl nužudyto J. Furmanavičiaus apšmeižimo vyksta sklandžiai. Jame apklausta daugybė liudytojų, tarp jų ir straipsnį rašęs žurnalistas bei Kauno apygardos teismo teisėjai, kurie girdėjo N. Venckienės metamus kaltinimus jų buvusiam kolegai. Taip pat J. Furmanavičiau draugai ir pažįstami, kuriems šis pasakojo ne tik apie šmeižtą, bet ir N. Venckienės bei jos brolio D. Kedžio persekiojimus.

Pradėti tyrimą dėl šmeižto prokurorų paprašė pats J. Furmanavičius. Teisėją nužudžius bylos tyrimas buvo sustabdytas, tačiau apšmeižto, nužudyto ir po mirties šmeižiamo vyro artimieji neketino susitaikyti su tokiu tyrėjų sprendimu.

Jie pareikalavo atnaujinti ikiteisminį tyrimą. Ir nors J. Furmanavičiaus seserims bei mamai buvo siūloma dėl šmeižto į teismą kreiptis privataus kaltinimo tvarka, po ilgų bylinėjimųsi buvo pasiekta pergalė – šmeižto bylą privalo tirti prokurorai.

Gresia ir daugiau nemalonumų

N. Venckienei ateityje gali grėsti ir dar daugiau bylų.

Dėl paskleisto šmeižto su ja bylinėtis ketina kauniečio verslininko Andriaus Ūso artimieji, buvusią teisėją į teisiamųjų suolą bando pasodinti ir Marija Milinienė, nužudyto ir pedofilu išvadinto Vaido Milinio mama.

Aiškinantis, kaip ir kas paskleidė šmeižtą, kad Vaidas gali būti trečiuoju pedofilu Aidu, kurio ieškojo, bet taip ir nerado D. Kedys, paaiškėjo, jog šmeižto gijos veda į Klonio gatvę, į N. Venckienės namus.

Liudytojai patvirtino, kad N. Venckienė ir jos teta Audronė Skučienė gatvėje budėjusiems žmonėms nurodydavo, ką reikia sekti, o likus keliems mėnesiams iki V. Milinio nužudymo pradėjo skleisti informaciją, esą mergaitė neištarė „v“ raidės, todėl Vaidą galėjo vadinti Aidu.

Prieš tai ji vienoje televizijos laidoje sudarė įtariamojo pedofilo fotorobotą, kuris, kaip nustatė ekspertai, buvo nupieštas žiūrint į konkrečią V. Milinio nuotrauką.

Klausimų buvusiai teisėjai turi ir dvigubos žmogžudystės bylos tyrėjai. Dėl padėjimo D. Kedžiui nužudyti du žmones ir raginimus nužudyti dar du įtarimai yra pateikti Raimundui Ivanauskui ir jo draugei Eglei Barauskaitei.

Jiems gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Liudytojas Mindaugas Žalimas teigia, kad žudyti žmones D. Kedį ragino ne kas kitas, o jo sesuo. „Tu ne žmones žudysi, o velnius“, - citavo jis D. Kedžio tariamai sesers jam persakytus žodžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.