Dėl gyvsidabrio Ukmergės teisme susirūpino ir Seimas

Padėtis gyvsidabriu apnuodytame Ukmergės apylinkės teisme tikrai yra ekstremali, reikalaujanti ir Vyriausybės finansinės paramos, mano Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas.

Pernai gruodį Ukmergės teismo pastate ugniagesiai gelbėtojai surinko apie du kilogramus gyvsidabrio.<br>D. Zimblienė
Pernai gruodį Ukmergės teismo pastate ugniagesiai gelbėtojai surinko apie du kilogramus gyvsidabrio.<br>D. Zimblienė
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 16, 2013, 1:40 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:20 PM

"Ekstremali situacija tikrai, mūsų manymu, yra pagal teisės aktus, pagal nutarimu nustatytus kriterijus. Iš tikrųjų nepaskelbus ekstremalios situacijos tolesnius žingsnius daryti bus galima, bet nebus galima daryti jų efektyviai, kadangi tam reikės lėšų. Ketiname kreiptis į Vyriausybę, kad ji numatytų tam reikalui ir lėšas", - trečiadienį po Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdžio žurnalistams sakė J. Sabatauskas.

Šiame posėdyje dalyvaujant įvairių atsakingų institucijų atstovams buvo svarstoma padėtis Ukmergės apylinkės teisme.

J. Sabatausko teigimu, Ukmergės problemoms spręsti valstybės biudžete lėšų nėra numatyta, tačiau jis mano, kad tam galima būtų panaudoti rezervo fondo lėšas. Pasak komiteto pirmininko, lėšų prireiks ir padarinių likvidavimui bei laikinųjų patalpų pritaikymui teismo darbui.

Jo nuomone, reikėtų peržiūrėti teisės aktus, kurie šiuo metu riboja informacijos pateikimą apie žmonių sveikatą. "Būtina priimti sprendimą, kad tokiomis sąlygomis būtų leista gauti apibendrintą informaciją apie žmonių sveikatą, nenurodant jų tapatybės. Negalima palikti pačių žmonių su jų sveikatos problemomis", - sakė J. Sabatauskas.

Šiuo metu Ukmergės rajono apylinkės teismas dirba Ukmergės rajono policijos komisariato patalpose ir Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.