Intelekto deficitas

Pastarųjų dienų susikaupimas ir visokie nervinti ir nervinantys signatarų išpuoliai , matyt, išvedė mūsų prezidentę iš pusiausvyros. Šiandien Anykščiuose ji rėžė visai atvirai.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Paukštys

Jan 16, 2013, 2:02 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:20 PM

„Paklausta apie būdus mažinti nedarbą, prezidentė buvo tiesmuka. Dalies Darbo biržos lankytojų problemų, pasak valstybės vadovės, ir negalima išspręsti, nes „intelektas pro juos tiesiog praėjo pro šalį“, – prezidentę cituoja laikraštis „Anykšta”.

Jau pripratome, kad prezidentė dažnai kalba grubiai, tiesmukai, o jos šnekos maniera – labai savotiška, tačiau pažodinis rusiškos sakinio konstrukcijos vertimas sukėlė daug minčių.

Pirmiausia nusigandau dėl kelių pažįstamų, kurie, anot prezidentės, yra „Darbo biržos“ lankytojai – ar pro juos intelektas taip pat jau praėjo, ar dar nepraėjo?

Paskui pamaniau – jei prezidentė daro tokius pareiškimus, matyt, ji žino kaip gi atskirti tuos pro kuriuos „intelektas praejo”, o kurie liko „su intelektu”.

Dar pamaniau , kad prezidentė imasi sau nebūdingų pareigų skirstydama žmones, grubiai tariant, į protingus ir neprotingus. Galiausiai toks pareiškimas sujudino mano tikėjimo ir įsitikinimo pamatus – iki šiol tikėjau, jog valstybės prezidentas turi gerbti savo šalies žmones.

Apie politines, ūkines, socialines ir kitokias problemas, mano įsitikinimu, jis turi kalbėti taip, kad kiekvienas žmogus jaustų, jog prezidentas veikia norėdamas kad šaliai ir šalies žmonėms būtų geriau , aišku, tai jausdami žmonės gerbs ir prezidentą ir save, vienas kitą ir savo šalį.

O kaip jam jaustis, kai prezidentas ima ir pasako, kad daliai Lietuvos žmonių „intelektas praėjo pro šalį“? Juk kiekvienas galime atsidurti tame Darbo biržos lankytojų būryje.

Bet tikriausiai neverta dėl to jaudintis – juk prezidentė visuomet viską žino geriau už mus. O jei jau pasako ką nors – tai niekuomet neklysta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.