Ministro iškyla sraigtasparniu pribloškė pamario politikus

Šilutės politikai dar neatsigavo po neseniai įvykusio vidaus reikalų ministro Dailio Barakausko vizito pamaryje. Iš Vilniaus atskridęs sraigtasparniu ministras esą taip supyko ant jam nepaklususios rajono merės Daivos Žebelienės, kad net pagrasino ją atleisti iš darbo.

Ministrą D. Barakauską per vizitą lydėjo ir filmavo vienos televizijos operatorius.<br>VSAT ir V. Balkūno nuotraukos
Ministrą D. Barakauską per vizitą lydėjo ir filmavo vienos televizijos operatorius.<br>VSAT ir V. Balkūno nuotraukos
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-01-16 14:39, atnaujinta 2018-03-13 19:18

Konfliktas su Šilutės rajono mere įvyko, kai ši atsisakė su D. Barakausku važiuoti į Pagėgius, kur ministerijos vadovybė suplanavo surengti Ekstremalių situacijų komisijos posėdį. Ministras norėjo, kad nuo potvynio kenčiančioje Pagėgių savivaldybėje būtų paskelbta ekstremali situacija, kuri iki tol buvo paskelbta tik Šilutės rajone.

Galingo žmogaus žodžiai

Teigiama, kad merei atsisakius lydėti ministrą šis labai supyko ir pagrasino ją atleisti iš darbo.

„Ministrui gal spontaniškai išsprūdo tokie žodžiai. Kiek sutrikau, juk jis galingas žmogus“, - portalui lrytas.lt pripažino rajono merė D. Žebelienė.

Ji sakė nenorėjusi vykti į Pagėgius, nes aukšto svečio vizitą pamaryje palaikė politiniu šou. Jos įtarimus sustiprino tai, kad D. Barakauską per šį vizitą visur lydėjo ir filmavo vienos televizijos operatorius.

Pats ministras neigia bauginęs merę: „Politikų kalbų nekomentuoju. Aš nieko negrasinau. Juk patys žinote, kad atleisti merės neturiu jokių teisinių galimybių.“

Pagėgiuose situacija prastesnė?

Nepaisant D. Barakausko siūlymo, ekstremali situacija Pagėgiuose tądien nebuvo paskelbta, nes padėtis nebuvo tiek įtempta, kad savivaldybei būtų suteiktas toks statusas.

Ministras teigė posėdį pasiūlęs rengti Pagėgiuose, nes pasieniečių sraigtasparniu praskridęs virš savivaldybės teritorijos išvydo didelius apsemtus plotus, ypač - pasienio zonoje.

„Dėl to pareigūnai negali tikrinti pasienio teritorijų, stebėti, kas vyksta“, - portalui lrytas.lt aiškino D. Barakauskas. Jis mano, kad negalėdami normaliai dirbti pasieniečiai negali apsaugoti Lietuvos nuo iš Rusijos plūstančios kontrabandos.

Pagėgių savivaldybės meras yra „tvarkietis“ Virginijus Komskis. Tai pačiai partijai priklauso ir vidaus reikalų ministras D. Barakauskas. Įdomu tai, kad D. Žebelienė į savivaldybės tarybą taip pat buvo išrinkta kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovė, bet dėl kažkokių vidinių nesutarimų iš šios partijos vėliau pasitraukė.

Ministras neatmetė galimybės, jog kalbos apie jo ir Šilutės rajono merės konfliktą pasklido, nes abi savivaldybės tarpusavyje konkuruoja.

„Kai prasideda potvynis visi kalba tik apie Šilutę, o Pagėgiai dažnai lieka pamiršti“, - samprotavo D. Barakauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.