P. Gražulis vėl žada kilti į kovą su homoseksualais

Valdančiojoje daugumoje atsidūręs Seimo narys Petras Gražulis vėl bandys uždrausti homoseksualių santykių demonstravimą Lietuvoje.

P. Gražulis žada kovoti, kad vasarą planuojamos homoseksualų eitynės būtų uždraustos.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
P. Gražulis žada kovoti, kad vasarą planuojamos homoseksualų eitynės būtų uždraustos.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-01-16 15:23, atnaujinta 2018-03-13 19:15

Tai, pasak Seimo nario, bus jo atsakas į Lietuvos gėjų lygos iniciatyvą liepos mėnesį Vilniuje Gedimino prospekte organizuoti gėjų renginį  „Eitynės už lygybę“.

Įstatymo projektą P. Gražulis žada pateikti pavasarį, kai Seimo nariai vėl susirinks į posėdžius. Jis taip pat bandys sužlugdyti eitynių organizavimą.

Savivaldybę skųs teismams

Vilniaus savivaldybė Lietuvos gėjų lygos renginį siūlo organizuoti sostinės Upės gatvėje arba Lukiškių aikštėje. Pasak savivaldybės atstovų, jei eitynės vyktų pagrindinėje miesto gatvėje, pareigūnai nepajėgtų užtikrinti žmonių saugumo.

Prieš trejus metus seksualinių mažumų ir joms prijaučiančių žmonių eitynės taip pat vyko Upės gatvėje. Žmonės žygiavo saugomi policijos, visa teritorija buvo aptverta tvoromis, dalyviai atvežti ir išvežti autobusais.

Nepaisant padidinto saugumo, tarp eitynių dalyvių ir homoseksualių žmonių priešininkų kilo konfliktų. Keli Seimo nariai, tarp jų ir P. Gražulis, bandę sutrukdyti eitynėms, policijos buvo sustabdyti ir išvesdinti iš aptvertos teritorijos.

P. Gražulis dar nežino, ar dalyvaus šią vasarą vyksiančiose eitynėse, tačiau žada daryti viską, kad jos neįvyktų.

„Prašysiu savivaldybės, kad ji neišduotų leidimo, o jei išduos, kreipsiuosi į teismą, kad leidimas būtų anuliuotas“, - portalui lrytas.lt žadėjo P. Gražulis.

Prieš gėjus kurps įstatymą

Praėjusioje Seimo kadencijoje Seimo narys P. Gražulis siūlė uždrausti homoseksualių santykių propagavimą, tačiau dauguma Seimo narių tokios iniciatyvos nepalaikė.

Tada Seimas pirmu balsavimu pritarė partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovo inicijuotoms Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisoms, bet vėlesniuose svarstymuose, kilus žmogaus teisių gynėjų pasipiktinimui, jas atmetė. P. Gražulis siūlė už viešą homoseksualių santykių propagavimą bausti nuo 2 tūkst. iki 10 tūkst. litų siekiančiomis baudomis.

P. Gražulis taip pat bandė inicijuoti referendumą dėl homoseksualių santykių propagavimo uždraudimo Konstitucijoje, tačiau šis bandymas taip pat patyrė fiasko.

Vis dėlto P. Gražulis nenurimsta ir vėl žada bandyti laimę.

„Aš nesu prieš gėjus. Tegu jie lovoje daro ką nori. Tačiau man nepatinka, kai jų santykiai yra propaguojami, tai rodoma kaip normalus dalykas“, - sakė Seimo narys.

Vis dėlto jis abejoja, ar Seimas ryšis palaikyti jo parengtus įstatymų projektus. „Nors šiuo metu esu valdančiojoje daugumoje, dauguma Seimo narių bijos balsuoti už mano pasiūlymus“, - įsitikinęs „tvarkietis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.