Pabėgimu nuo policijos įtartas VTEK narys V. Kanapinskas nesitrauks iš pareigų

Policijos pareigūnų reikalavimui sustoti nepaklusęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) narys Virginijus Kanapinskas atsipirko 150 litų bauda ir nežada trauktis iš pareigų. Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas nusprendė, kad vienintelis pažeidimas, kurį padarė etikos sargas, – važiavimas viešajam transportui skirta eismo juosta.

V. Kanapinskas buvo įtartas tuo, kad nepakluso teisėtam pareigūnų reikalavimui sustoti.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
V. Kanapinskas buvo įtartas tuo, kad nepakluso teisėtam pareigūnų reikalavimui sustoti.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Jan 16, 2013, 12:35 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:24 PM

„Teismas nusprendė, kad aš padariau Kelių eismo taisyklių pažeidimą. Aš pripažinau savo klaidą. Nuo pradžių sakiau, kad nuo policijos nebėgau. Aš juk sustojau“, - portalui lrytas.lt sakė V. Kanapinskas.

Jis nežada trauktis iš VTEK. Nebent kitos instancijos teismas nuspręstų kitaip. Vilniaus miesto policijos komisariato atstovai šį sprendimą gali apskųsti iki sausio 24 dienos. „Manau, kad tai nedidelis nusižengimas. Kažin ar jis kaip nors susijęs su tarnybine etika. Visiems tokių nedidelių incidentų pasitaiko“, - aiškino etikos sargas.

Praėjusių metų lapkritį V. Kanapinskas nepakluso teisėtam pareigūnų reikalavimui sustoti, kirto ištisinę eismo juostą ir padidinęs greitį nuvažiavo Vilniaus centro link. Į šią situaciją žaibiškai sureagavo vienas iš reidą vykdžiusių policijos ekipažų. Įjungę šviesos ir garso signalą pareigūnai nusivijo pažeidėją judria Ukmergės gatve ir per kelias dešimtis sekundžių jį sučiupo.

Įvykį savo akimis matė portalo lrytas.lt reporteriai.

Policijos pareigūnų jis buvo stabdomas todėl, kad važiavo viešajam transportui skirta eismo juosta.

Teisme VETK narys tikino, kad nematė jį stabdžiusių patrulių. Esą ryto prietema ir purškiantis lietus sutrukdė pastebėti lazdelę ištiesusį policijos pareigūną.

„Važiavau nuo Šeškinės kalno, rodžiau posūkio signalą ir bandžiau rikiuotis į kairę juostą. Žiūrėjau į kairės pusės veidrodėlį, todėl nemačiau policijos pareigūnų. Eismas buvo intensyvus, matomumas prastas“, - apie aplinkybes teisme pasakojo V. Kanapinskas.

Etikos sargas tikino, kad posūkio signalą pradėjo rodyti dar prieš aikštelę, kurioje stovėjo policijos pareigūnai. Tačiau tame policijos reide dalyvavęs šio teksto autorius savo akimis matė, kad posūkio signalą V. Kanapinskas įjungė tik tada, kai prieš jį išdygo patrulis.

VTEK nariu V. Kanapinskas buvo paskirtas dieną prieš tą incidentą.

Jo kandidatūrą teikė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius. Pastarasis portalui lrytas.lt sakė, kad jei paaiškės, jog V. Kanapinskas tikrai spruko nuo policijos, jis turėtų pasitraukti iš VTEK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.