A. Venckui nepavyko įrodyti, kad L. Kedienė yra nepakaltinama

Vilniaus apygardos teismas penktadienį išnagrinėjo už nepagarbą teismui nuteistos Laimutės Kedienės advokato Aido Venckaus apeliacinį skundą. L. Kedienės žento prašymai skirti jo ginamajai psichologinę ekspertizę ir išsiaiškinti, ar vaizdo įrašas, kuriame dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio motina teisėjus išvadina banditais, nebuvo sumontuotas iš atskirų dalių, atmesti.

Ekspertai atmetė A. Venckaus teiginius, kad „Lietuvos ryto“ televizijos reportaže L. Kedienės pasakyti žodžiai buvo sumontuoti iš atskirų sakinių.<br>R. Danisevičius
Ekspertai atmetė A. Venckaus teiginius, kad „Lietuvos ryto“ televizijos reportaže L. Kedienės pasakyti žodžiai buvo sumontuoti iš atskirų sakinių.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jan 18, 2013, 3:38 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:19 PM

Į teismo posėdį penktadienį atvykę ekspertai kategoriškai atmetė A. Venckaus teiginius, kad „Lietuvos ryto“ televizijos reportaže L. Kedienės pasakyti žodžiai buvo sumontuoti iš atskirų sakinių.

Anot jų, nėra jokių montavimo požymių – garsas atitinka vaizdą ir veiksmų seką.

Gerų naujienų nuteistajai neturėjo ir į posėdį iškviesta teismo psichologė.

Peržiūrėjusi reportažą iš 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžyje įvykusio teismo posėdžio, psichologė konstatavo, kad moteris buvo susijaudinusi, tačiau pateikia logiškus paaiškinimus, todėl nepanašu, kad ji nesuprato to, ką sako.

Anot jos, net ir smarkiai susijaudinus atlikti žmogaus veiksmai neįrodo, kad jis yra nepakaltinamas.

Išklausęs ekspertų ir psichologės paaiškinimus, teismas nusprendė neskirti nei detalios ekspertizės L. Kedienei, nei teismui pateiktai vaizdo medžiagai.

Ar L. Kedienei už nepagarbą teismui skirta 2,6 tūkst. litų bauda yra pagrįsta, Vilniaus apygardos teismas paskelbs vasario 20 d.

A. Venckus uošvę prašė išteisinti. Jo teigimu, moteris negalėjo pasakyti tokių žodžių, už kuriuos yra nuteista, o jei ir pasakė, tai buvo tokios būsenos, kad negalėjo suprasti, ką sako.

Valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikantis Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Vytautas Kukaitis tvirtino atvirkščiai. Jo nuomone, L. Kedienei skirta bausmė buvo teisinga ir pagrįsta byloje surinkta medžiaga, todėl prašė palikti tokį nuosprendį, kokį moteriai skyrė Utenos rajono apylinkės teismas.

2,6 tūkst. litų bauda L. Kedienei buvo skirta pernai kovo 21 dieną.

Moteris buvo pripažinta kalta dėl 2010 metų lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teisme ištartų žodžių: „Čia nė vieno teisėjo nėra, čia trys banditai atėjo ir paskaitė nutartį.“

Nors iškart L. Kedienė prisipažino ištarusi nepagarbius žodžius teisėjų atžvilgiu, vėliau savo parodymus pakeitė.

Įtarimai dėl nepagarbos teismo laukia ir L. Kedienės dukters Neringos Venckienės.

„Čia ne pabaiga. Aš netylėsiu ir tuo niekas nesibaigs, jūs pamatysite, praeis dveji, treji, penkeri metai, ir viskas išlįs. Tegul jie negalvoja, kad jie čia dabar užgesino viską, būdami korumpuoti, kyšininkai ir iškrypėlių klaną dengdami, čia taip nebus“, - pareiškė ji teismui nutraukus pedofilija kaltinto Andriaus Ūso baudžiamąją bylą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.