Įpūtė žarijas, bet savo rankų nekiša

Ministrą – ant kilimėlio! Opozicijoje atsidūręs Liberalų sąjūdis stebuklingai praregėjo ir nusprendė imtis rimtos kovos su popieriniais saulės elektrinių statytojais. Žinoma, ne savo rankomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Jan 18, 2013, 8:04 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:30 PM

Liberaliais besivadinančius politikus vienijanti frakcija nusprendė išsikviesti energetikos ministrą J. Neverovičių, kad šis pagaliau pasiaiškintų, kas dedasi su tomis saulės jėgainėmis, kurios beveik visos kol kas egzistuoja tik popieriuose.

Kaip žinoma, naujoji valdžia nusprendė atsijoti saulės jėgainių statytojus.

Juk jeigu visos planuojamos elektrinės iškiltų, o energijos supirkimo kaina būtų tokia, kaip pažadėta anksčiau, kiekvienam Lietuvos gyventojui kilovatvalandė pabrangtų bent penkiais centais.

Teisingumo ministro kėdę palikęs R. Šimašius nutarė nepalikti šio reikalo likimo valiai.

„Energetikos ministerija turėtų atidžiau stebėti, ar tikrai nėra neskaidrių bandymų pralobti smulkiųjų saulės jėgainių plėtros sąskaita”, – dėsto liberalas, raginantis J.Neverovičių atvykti pasiaiškinti.

Regis, R.Š imašius pamiršo, kad tiek saulės energetikos plėtrą, tiek supirkimo kainas palaimino ankstesnė valdžia ir buvęs jo kolega energetikos ministras atominis A.Sekmokas.

Tačiau atmintį staiga praradusiems liberalams neprošal būtų žvilgtelėti į veidrodį ar bent į Seimo interneto svetainę.

2011 metais kone visi šios frakcijos atstovai sutartinai pakėlė rankas už Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymą.

Pernai, kai jis buvo taisomas, vyko tas pat. O juk būtent nuo šio teisės akto ir prasidėjo visas saulės energetikos vajus.

Tačiau Lietuvos politinėje padangėje seniai įprasta dėl savų klaidų kaltę versti kitiems.

Liberalų elgesys – ne naujiena. Tik reikėtų nepamiršti, kad, istorijos ratui apsisukus, jie patys gali būti iškviesti ant kilimėlio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.