N. Venckienė praturtės 178 litais

Antstolė Sonata Vaicekauskienė turės grąžinti Neringai Venckienei 178 litus ir 8 centus, kuriuos buvo nuskaičiavusi nuo dabartinės Seimo narės rinkimų sąskaitos.

N. Venckienė mokėti antstolei neskubėjo, todėl ši areštavo visas jos sąskaitas.<br>N. Povilaitis
N. Venckienė mokėti antstolei neskubėjo, todėl ši areštavo visas jos sąskaitas.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2013-01-18 16:27, atnaujinta 2018-03-13 18:01

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas atmetė S. Vaicekauskienės skundą ir paliko galioti Ukmergės rajono apylinkės teismo nutartį, kurioje nurodyta, kad pinigus iš N. Venckienės rinkimų sąskaitos antstolė nuskaičiavo neteisėtai.

Pernai gegužės 17 d. grąžinus N. Venckienės globotinę jos mamai Laimutei Stankūnaitei, teismo sprendimą ignoravusiai N. Venckienei antstolė S. Vaicekauskienė pateikė sąskaitą už savo ir savo padėjėjų darbą – 3829 litus ir 10 centų.

N. Venckienė mokėti antstolei neskubėjo, todėl ši areštavo visas jos sąskaitas. Jose rasti pinigai buvo nuskaičiuoti, tačiau padengti visą skolą pinigų vis dar trūko.

Rugpjūčio 10 d. tapusi kandidate į Seimo narius, N. Venckienė atsidarė naują sąskaitą, į kurią savo rėmėjų prašė pervesti pinigų.

Pamačiusi naują sąskaitą, S. Vaicekauskienė areštavo ir ją bei nuskaičiavo trūkstamą sumą – 178 litus bei 8 centus.

Tai pastebėjusi N. Venckienė pasipiktino. Ji kreipėsi į antstolę prašydama grąžinti jai pinigus, o sulaukusi neigiamo atsakymo, apskundė ją teismui, prašydama grąžinti iš rinkimų sąskaitos paimtus litus.

Jos skundas buvo patenkintas.

Teismui S. Vaicekauskienę N. Venckienė buvo apskundusi ne tik dėl 178 litų, bet ir dėl pačios sąskaitos.

Tris mėnesius neteisėtai dukterėčios našlaitės pensiją ėmusi buvusi teisėja, teismui skundėsi, kad jai pateikta sąskaita yra per didelė.

Labiausiai kandidatei į Seimą nepatiko pateikta suma už dokumentų kopijas. Sąskaitoje nurodyta, kad vykdant Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą iš viso buvo padaryta 2781 lapas įvairių dokumentų kopijų.

Viena jų įvertinta 50 centų, todėl už kopijavimą iš N. Venckienės buvo prašoma 1390 litų ir 50 centų.

N. Venckienė savo skunde teismui nurodė, kad jai yra nesuvokiama, kaip antstolė galėjo padaryti tiek lapų kopijų, todėl abejoja, ar ji už jas privalo mokėti.

Šis N. Venckienės skundas dar neišnagrinėtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.