V. Landsbergis kritikavo konservatorių nejautrumą

Šeštadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos tarybos posėdyje europarlamentaras Vytautas Landsbergis kritikavo atlikėjo Andriaus Mamontovo agitaciją prieš atominę elektrinę.

V. Landsbergis įsitikinęs, kad konservatoriai turėjo agituoti žmones iš viso nedalyvauti referendume.<br>J. Stacevičius
V. Landsbergis įsitikinęs, kad konservatoriai turėjo agituoti žmones iš viso nedalyvauti referendume.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Jan 19, 2013, 8:37 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:26 PM

„Masiniai renginiai vyksta, ir A. Mamontovas agituoja prieš (atominę elektrinę. -Red.). Tai ar nereikėjo su Mamontovu pasikalbėti? Ar jis teisingai supranta visą kontekstą? Gal jis įsitikinęs šiandien, bet ilgalaikis poveikis gali būti toks, kokio paskui reikės apgailestauti?“ - partiečių klausė Politikos komiteto pirmininkas.

Apie tai V. Landsbergis prakalbo aptardamas referendumą dėl atominės elektrinės, kuris vyko kartu su Seimo rinkimais praėjusį spalį.

„Apgaulingas referendumas, - sakė V. Landsbergis, įsitikinęs, kad konservatoriai turėjo agituoti žmones iš viso nedalyvauti referendume. - (Reikėjo sakyti. - Red.): į apgaulingą neikit, neikit visai. Mes neaiškinom, manėm, kad laimėsim. Nedarėm pastangų. Ką tu gali laimėti apgaule?“

Politiko manymu, referendumas buvo atgręžtas prieš konservatorių planus statyti atominę elektrinę. „Mes nėjom atremti tokių jėgų, - apgailestavo Sąjūdžio vedlys ir priminė nesėkmę su žurnalistu Algimantu Čekuoliu. - Atsirado A. Čekuolis, protingas, populiarus žmogus, jis protingai kalba, (manėme) jis padarys įtaką. Jis pats buvo sumurgdytas su purvais.“

Į spalį vykusį referendumą atėjo daugiau kaip pusė rinkėjų, referendumas įvyko. Lietuvos žmonės nepritarė naujos atominės elektrinės statybai.

Kritikavo partijos nejautrumą ir poziciją dėl pedofilijos bylos

V. Landsbergis taip pat sakė, kad partijai per rinkimus pakenkė nejautrumas.

„Svarbiausia ne reklama, o kasdienė partijos laikysena per visus ketverius metus ir ypač jautriais visuomenei klausimais (...) Kas nors galbūt manė: „Ai, čia kažkas triukšmauja, čia populistai, o mes darome tai, kas reikalinga, ir nekreipiame dėmesio į jautrumus“. Labai aišku, kad socialiniai klausimai nebuvo mums labai rūpimi dalykai, mums rūpėjo energetika, mums rūpėjo mokesčių sutvarkymas, subalansavimas, išvengimas valstybės bankroto. Daug dalykų patvarkėme, bet patvarkėme dirbdami vienapusiškai“, - sakė europarlamentaras.

V.Landsbergis taip pat kritikavo TS-LKD poziciją dėl pedofilijos bylos. Anot jo, dėl to „Drąsos kelio“ partija atėmė dalį konservatorių rinkėjų balsų.

„Drąsos kelias“ – tai projektas suskaldyti dešiniąsias jėgas, ir jis pavyko“, - sakė V.Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.