Lietuva prisidėjo prie S. Magnitskio nustatytos pinigų plovimo schemos tyrimo

Lietuvos valdžios institucijos atsiliepė į Rusijos pagalbos prašymą ir prisijungė prie kitų trijų Europos šalių, kurios tiria bylą, susijusią su investicijų fondo „Hermitage“ teisininko velionio Sergejaus Magnitskio nustatyta pinigų, vogtų iš Rusijos biudžeto, plovimo schema. Reaguodama į „Hermitage“ fondo valdybos 2012 m. liepą pateiktą skundą, Lietuva įšaldė lėšas savo bankuose. Lawandorderinrussia.org cituoja Lietuvos prokurorą Donatą Puiziną, kuris sako, kad tyrimas jau vyksta.

Šiuo metu S. Magnitskio atskleistą pinigų plovimo schemą nagrinėja keturios šalys – Šveicarija, Kipras, Latvija ir Lietuva.<br>"Reuters" nuotrauka iš archyvo
Šiuo metu S. Magnitskio atskleistą pinigų plovimo schemą nagrinėja keturios šalys – Šveicarija, Kipras, Latvija ir Lietuva.<br>"Reuters" nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-21 23:59, atnaujinta 2018-03-13 13:09

„Tai gana sudėtingas analitinis darbas, - sakė D. Puizinas „Business Week“ žurnalistams. - Pinigai išskirstyti tarp kelių bendrovių. Dalis pinigų po pervedimo grįžta į pradinę sąskaitą ir po to pervedami kur nors kitur“.

Šiuo metu S. Magnitskio išaiškintą pinigų plovimo schemą nagrinėja keturios šalys – Šveicarija, Kipras, Latvija ir Lietuva. Teigiama, kad iš Rusijos biudžeto buvo pavogta ir per sudėtingą schemą, į kurią buvo įtraukti ir Rusijos pareigūnai bei nusikalstamo pasaulio atstovai, išplauta 230 mln. JAV dolerių.

Po to, kaip S. Magnitskis paliudijo prieš schemoje dalyvavusius pareigūnus, jis buvo ir pats suimtas suimtas ir nužudytas Rusijos policijos areštinėje.

Kaip išsiaiškino „Hermitage“ investicijų fondas ir nevyriausybinės organizacijos, tiriančios organizuotą nusikalstamumą ir korupciją, žurnalistai, 130 milijonų iš pavogtų 230 mln. atsirado 8 užsienio šalių jurisdikcijoje. Šios informacijos pagrindu skundai buvo pateikti visoms šioms šalims.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.