N. Venckienė grąžino „Sodrai“ dukterėčios našlaitės pensiją

Seimo narei Neringai Venckienei pavyko išvengti bylos dėl sukčiavimo ir svetimo turto pasisavinimo. Kilus triukšmui, ji neteisėtai gautą dukterėčios našlaitės pensiją grąžino „Sodrai“, o ši pinigus pervedė mergaitės mamai Laimutei Stankūnaitei.

Nors prokuroras pripažino, kad N. Venckienė nepranešė apie jai pervedamą našlaitės pensiją, tačiau ji esą neatliko jokių apgaulės veiksmų ir tyčia nenorėjo suklaidinti „Sodros“.<br>D. Umbrasas
Nors prokuroras pripažino, kad N. Venckienė nepranešė apie jai pervedamą našlaitės pensiją, tačiau ji esą neatliko jokių apgaulės veiksmų ir tyčia nenorėjo suklaidinti „Sodros“.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jan 21, 2013, 6:10 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:42 PM

„Pinigai grąžinti, kiek žinau, L. Stankūnaitė juos jau gavo, todėl nebeliko prasmės bylinėtis“, - pirmadienį lrytas.lt sakė moters advokatas Gintaras Černiauskas.

Kad N.Venckienė pasisavino jos dukrai valstybės mokamą našlaitės pensiją, L. Stankūnaitė sužinojo pernai spalio 30-ąją atvykusi į vieno miesto Socialinės paramos skyrių tvarkytis dokumentų dėl dukrai priklausančių pinigų.

Ilgą laiką dėl teisės auginti savo dukrą kovojusiai moteriai buvo paaiškinta, kad našlaitės pensiją ji gaus tik už rugsėjo ir vėlesnius mėnesius, nors dukra su ja gyvena nuo gegužės 17 d., kai buvo įvykdytas Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimas grąžinti mergaitę jos mamai.

„Sodros“ darbuotojos sutrikusiai mamai paaiškino, kad pinigai už birželio, liepos ir rugpjūčio mėnesius buvo pervesti buvusiai globėjai N. Venckienei. Ši pinigų atgal negrąžino.

Nors suma ir nebuvo didelė, apie 750 litų, L. Stankūnaitė nusprendė netylėti. Ji kreipėsi į prokuratūrą prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą buvusio sugyventinio seseriai.

Generalinė prokuratūra šį klausimą pavedė išsiaiškinti Kauno apygardos prokuratūrai. Ši skundą perdavė Kauno apylinkės prokuratūrai.

Gavęs jį prokuroras Romanas Mackevičius buvusios teisėjos veiksmuose nusikaltimo neįžvelgė. Anot jo, N. Venckienė birželio 18 d (praėjus daugiau, kaip mėnesiui nuo teismo sprendimo įvykdymo ir mergaitės grąžinimo mamai – Red.) Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Kauno skyriui elektroniniu paštu informavo, kad mergaitės globa jai panaikinta.

„Kadangi elektroniniame pranešime nebuvo nurodyta informacija apie mokamą našlaičių pensiją, šis pranešimas nebuvo persiųstas VSDFV Kauno skyriaus I pensijų skyriui, todėl pensijos mokėjimas į N. Venckienės sąskaitą nebuvo nutrauktas“, - sakė R. Mackevičius.

Nors prokuroras pripažino, kad N. Venckienė nepranešė apie jai pervedamą našlaitės pensiją, tačiau ji esą neatliko jokių apgaulės veiksmų ir tyčia nenorėjo suklaidinti „Sodros“.

Tai, kad tris mėnesius buvusi teisėja ėmė jai nepriklausančią našlaitės pensiją, prokuroras pavadino technine klaida.

Su tokiu prokuroro sprendimu nesutiko L. Stankūnaitė. Ji prokuroro nutarimą apskundė teismui. Moters nuomone, N. Venckienė privalėjo ne tik atsiųsti pranešimą „Sodrai“ apie globos panaikinimą, bet ir informuoti apie tai pinigus išmokantį pensijų skyrių, o pastebėjusi klaidą, pinigus iškart grąžinti.

Kol L. Stankūnaitės skundas sulaukė savo eilės teisme, N. Venckienė pinigus pervedė „Sodrai“, todėl nelikus dėl ko ginčytis, teismas skundą atmetė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.