Rytų partnerystės susitikime Vilnius lauks visų ES šalių vadovų

Lapkričio pabaigoje Vilniuje

Komentuodama būsimą Lietuvos pirmininkavimą, prezidentė išskyrė derybas dėl naujojo ES biudžeto ir energetikos klausimus.<br>D. Umbraso asociatyvi nuotrauka
Komentuodama būsimą Lietuvos pirmininkavimą, prezidentė išskyrė derybas dėl naujojo ES biudžeto ir energetikos klausimus.<br>D. Umbraso asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 21, 2013, 6:30 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:42 PM

Pasak jos, šis susitikimas buvo viena iš pirmadienį įvykusio kasmetinio prezidentės ir Lietuvoje reziduojančių užsienio šalių ambasadorių susitikimo temų.

„Visų pirma laukiama visų Europos Sąjungos valstybių narių Vyriausybių vadovų arba valstybių vadovų ir Rytų partnerystės šalių vadovų, kurie gali atvykti į Europos Sąjungą“, - žurnalistams po susitikimo sakė J. Neliupšienė.

„Kvietimai tikriausiai bus siunčiami rudens pradžioje, bet diplomatiniais kanalais jau dabar yra derinama ir siekiama gauti bent jau preliminarius jei ne patvirtinimus, tai bent preliminariai rezervuoti datas vadovų darbotvarkėse“, - teigė prezidentės patarėja.

Pasak jos, šalies vadovė susitikime su ambasadoriais pabrėžė, kad 2013 metai „yra istoriškai svarbūs Lietuvai“.

„Antrame pusmetyje pirmininkausime Europos Sąjungai ir reikės pagalbos iš visų šalių, kurios yra Europos Sąjungoje“, - teigė patarėja.

Komentuodama būsimą Lietuvos pirmininkavimą, prezidentė išskyrė derybas dėl naujojo ES biudžeto ir energetikos klausimus.

„Yra prioritetai, kuriuos mes turime ir žinome šiandien. Tai ir finansinė disciplina derinama su ekonomikos augimu ir, jeigu pavyks vasario mėnesį sutarti dėl finansinės perspektyvos, ES septynerių metų biudžeto, tai Lietuvai teks toliau derėtis dėl konkrečių teisės aktų įgyvendinimo. Tai ir energetikos vidaus rinkos klausimai, kas mūsų regionui yra ypač svarbu, Baltijos jūros strategija ir Rytų partnerystės viršūnių susitikimas, kuriam mes visi šiuo metu labai atsakingai ruošiamės“, - kalbėjo J. Neliupšienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.