Kaip visada kalčiausias veidrodis

Dėl ko Lietuvoje vienas su kitu sutaria netgi aršiausi politiniai priešai, kurie dėl kitų reikalų vienas kitam gerkles perkąstų? Teisingai – dėl požiūrio į žiniasklaidą.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Jan 22, 2013, 7:10 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:09 PM

Tiek raudonieji, tiek baltieji, tiek dešinieji su kairiaisiais tebėra šventai įsitikinę tiesa, kuri jiems įkalta į galvą dar sovietiniais metais – jei kas nors blogai atrodo, kaltas veidrodis.

Be to, tą veidrodį galima laisvai pakreipti kokiu nori kampu: vienaip – tamsesnis vaizdas, kitaip – jau šviesiau.

Pavyzdžiui, buvę valdantieji konservatoriai nuolat aiškino, jog visos blogybės – pirmiausia žiniasklaidos išsigalvojimas.

Be to, dešiniesiems vis vaidenosi, kad žurnalistai tas blogybes – savižudybes, emigraciją ar socialinę degradaciją – dar patys ir kuria.

Tačiau dabar valdžioje – priešingoji pusė, visais šventaisiais prisiekusi būti kitokia nei buvusioji. Ir ką? Prieš žiniasklaidos skleidžiamą blogį ji jau griebėsi net prevencinių priemonių.

Antai buvęs valdančiųjų socialdemokratų pirmininkas ir premjeras G. Kirkilas, dabar vadovaujantis Seimo Europos reikalų komitetui, ką tik viešai kreipėsi į visą šalies žiniasklaidą, ragindamas nesugadinti Lietuvai tokios šventės kaip pirmininkavimas Europos Sąjungai.

„Mes norime, kad Lietuva atrodytų gražiai. Nes dažnai būna, kad štai pirmininkavimas, viskas lyg ir gerai, bet kas nors kur nors atsitiko ir viso to užpildyta žiniasklaida”, – po susitikimo su prezidente taip bylojo kairiųjų auksaburnis.

Tiktai pagalvokite, koks būtų siaubas: kas nors kur nors Lietuvoje atsitiks, žiniasklaida visa tai aprašys ir parodys, niekam neberūpės pirmininkavimas ES ir jo grožis, o čia dar užsienio žurnalistai viską stebės ir fiksuos!

Tai ką daryti, kad Lietuvos neištiktų tokia gėda?

Gal patiems politikams ir valdininkams per tą šventą metą tvardytis, kad tas kažkas kažkur neatsitiktų?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.