A. Zuokas nori, kad vilniečiai pasidaugintų

Uždaryti naktiniai klubai ir ilgai veikiantys barai, tuščios miesto gatvės ir namuose Meilės dieną švenčiantys romantiškai nusiteikę vilniečiai. Tokį sostinės vaizdą vasario 14-osios vakarą mato Vilniaus meras Artūras Zuokas, penktadienio rytą paraginęs „gausinti miestiečių gretas“.

Valentino dienos proga Vilniaus meras A. Zuokas miestiečiams linki daugintis.<br>M. Astrauskas
Valentino dienos proga Vilniaus meras A. Zuokas miestiečiams linki daugintis.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Jan 25, 2013, 7:51 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 5:51 AM

„Per Valentino dieną visi linksminasi, sėdi baruose, šėlsta naktiniuose klubuose, aišku, vartoja alkoholį, ir taip nieko gero neišeina“, – kalbėjo A. Zuokas.

Meras pridėjo, kad su kai kuriais naktiniais klubais jau tariasi dėl sutrumpinto darbo laiko Valentino dienos vakarą. „Raginu darbdavius tą dieną žmones paleisti namo anksčiau“, – sakė meras, kartu su žmona Agne auginantis tris vaikus.

Tokius žodžius A. Zuokas penktadienio rytą sakė susitikime su žurnalistais, besilankydamas Naujosios Vilnios nakvynės namuose. Tiesa, priminus, kad Vilniuje ir taip trūksta vietų darželiuose ir lopšeliuose, meras teatsakė, kad „bus kuriami nauji darželiai“.

Šiuo metu vietos ikimokyklinio ugdymo įstaigose neturi bent pusantro tūkstančio vaikų. Bet oficialią savivaldybės pateikiamą statistiką tėvai siūlo dauginti bent iš 10. „Mūsų duomenimis, vietų valstybiniuose darželiuose trūksta 10-12 tūkstančių vaikų“, – portalui lrytas.lt tvirtino Nacionalinio aktyvių mamų sambūrio atstovė spaudai Rasa Paulavičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.