Liepta kastis ne į žemę, o į protą

Iešmininkas liks kaltas net ir tuo atveju, jei traukinys nevažiuoja. Taip aukšti Lietuvos pareigūnai mano apie valdžios piramidėje gerokai žemiau stovinčius pavaldinius.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

2013-01-25 08:00, atnaujinta 2018-03-13 07:17

Kodėl Tauragės rajono žmonės sukilo prieš skalūnų dujų žvalgybą?

Kodėl jie bijo, kad energetikai jų sklypus pavers atviromis šachtomis ir kas kilometrą pristatys milžiniškų bokštų? Todėl, kad geologai „nedirba su žmonėmis”.

Visa tai premjeras A.Butkevičius išdėstė Geologijos tarnybos vadovui J. Mockevičiui. Socialdemokratų vedlio nuomone, geologai turėtų labiau knistis ne į žemės gelmę, bet į žmonių protą.

„Nebuvo atliktas viešinimo darbas.” „Darbas su politikais irgi nebuvo atliktas.” Būtent tokiomis nuodėmėmis kaltinama Geologijos tarnyba. Pasiklausius pirmininko, galima pamanyti, jog ši institucija yra tarsi kokia viešųjų ryšių ar reklamos agentūra.

Ir gerasis Seimas pagaliau atsigręžė į tautą: skalūnų dujų žvalgybą kėsinamasi netgi sustabdyti, nes žmonėms ji nepatinka. Jeigu tikėsime geologų spėjimais, tokių dujų mūsų šalyje gali būti ne vienam dešimtmečiui. Bet jei bus uždraustos jų paieškos, nėra ko burnos aušinti.

Vis dėlto svarbiausia, kad jau surastas atpirkimo ožys.

Jeigu parlamentarai išpildys „Gazprom” svajones ir išvys skalūnų dujų ieškotojus, kalčiausi bus geologai.

Tokia taktika Lietuvoje – įprasta. Kodėl kyla elektros ir šildymo kainos? Todėl, kad jas tokias nustato blogoji Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija. Taip mano ne tik didžioji gyventojų dalis, bet ir nemažas būrys politikų, nuolat laidančių strėles komisijos pusėn.

Kad komisija tėra skaičiuotoja – niekam nerūpi. Kad skaičius ir užduotis pateikia įstatymų leidėjai, ko gero, pamiršta net jie patys. Juk patogu po ranka turėtų „blogąjį”, į kurį gali baksnoti pirštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.