Premjero A. Butkevičiaus anglų kalba vis dar netobula (audio)

Ketvirtadienį Taline susitikęs su Estijos ministru pirmininku Andrusu Ansipu Lietuvos premjeras spaudos konferencijoje Estijos žurnalistams prakalbo angliškai.

Spaudos konferencija anglų kalba Taline tapo pirmu išbandymu premjerui Andriui Butkevičiui<br>J. Stacevičius
Spaudos konferencija anglų kalba Taline tapo pirmu išbandymu premjerui Andriui Butkevičiui<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 26, 2013, 3:32 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 5:21 AM

Trumpai pristatęs pasikeitimus Lietuvos valdžioje, A. Butkevičius Estijos žurnalistams pranešė, kada Lietuva apsispręs dėl naujos atominės elektrinės statybų Visagine. A. Butkevičius padėkojo už susitikimą ir pakvietė Estijos premjerą atvykti į Lietuvą.

Po pasisakymų sekė Estijos žurnalistų klausimai, taip pat susiję su energetika – atominės elektrinės, elektros jungčių su Lenkija ir Švedija, suskystintųjų dujų terminalo statyba, euro įvedimą. Lietuvos premjeras gerai suprato klausimų esmę, tačiau atsakinėti nebuvo taip paprasta. Kai kuriose vietose „pynėsi“ angliški žodžiai, šlubavo jų tarimas, sakinių konstrukcija taip pat nebuvo ideali.

Bet kokiu atveju reikia pagirti premjerą už drąsą, nes jis, kaip ir kolega iš Estijos, galėjo kalbėti gimtąja kalba. Tokios spaudos konferencijos A. Butkevičiui turėtų būti nebloga treniruotė prieš artėjantį Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai.

Priminsime, kad anglų kalbos mokėjimas buvo vienas iš pagrindinių prezidentės Dalios Grybauskaitės kriterijų pasirenkant ministrus.

Lrytas.lt primena, kad Lietuvos premjero pirmoji užsienio kalba yra prancūzų, antroji - vokiečių. Anglų kalbą A. Butkevičius pradėjo mokytis neseniai.

Kaip sekasi mūsų premjerui kalbėti angliškai, galite įvertinti patys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.