Premjeras ES vadovams pristato Vyriausybės prioritetus

Su pirmuoju vizitu Briuselyje (Belgija) besilankantis Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pradėjo susitikimus su aukščiausiais Europos Sąjungos (ES) institucijų vadovais. Vienas pagrindinių Premjero vizito tikslų - aptarti Lietuvos pasiruošimo pirmininkauti ES Tarybai klausimus bei pristatyti naujosios Lietuvos Vyriausybės veiklos prioritetus.

Kalbėdamas apie pasirengimą pirmininkauti ES Tarybai, Vyriausybės vadovas pabrėžė, jog Lietuvos darbotvarkėje didelis dėmesys bus skiriamas finansų stabilumui, ekonomikos augimui.<br>J. Stacevičius
Kalbėdamas apie pasirengimą pirmininkauti ES Tarybai, Vyriausybės vadovas pabrėžė, jog Lietuvos darbotvarkėje didelis dėmesys bus skiriamas finansų stabilumui, ekonomikos augimui.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 30, 2013, 1:03 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:22 PM

Trečiadienį Ministras Pirmininkas susitiko su Europos Komisijos (EK) nariu Geuntheriu Oettingeriu ir Europos Parlamento Pirmininku Martinu Schulzu.

Per darbo pusryčius su EK energetikos komisaru G. Oettingeriu aptartas Trečiojo elektros ir dujų rinkų paketo įgyvendinimas. Lietuvos Vyriausybės vadovas patvirtino, jog Trečiasis energetikos paketas bus toliau įgyvendinamas ir 2014 metais dujų sektorius Lietuvoje bus diversifikuotas.

Kalbėdamas apie Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo Klaipėdoje projektą, Premjeras sakė, kad statybų darbai turėtų būti baigti 2014 m. gruodį. Ministras Pirmininkas taip pat pristatė Vyriausybės poziciją dėl Visagino atominės elektrinės projekto ir pabrėžė, jog nuspręsta vengti nepamatuotų ir greitų sprendimų, todėl sudaryta darbo grupė iki gegužės pabaigos pateiks optimalų ir labiausiai vartotojų interesus atitinkantį sprendimą.

Po susitikimo su Europos Parlamento Pirmininku M. Schulzu Vyriausybės vadovas A. Butkevičius pasidžiaugė, jog daugeliu klausimų, susijusių su pirmininkavimu, jo ir M. Schulzo nuomonės sutapo.

„Pirmininkas gerai susipažinęs su Baltijos valstybių pozicijomis dėl daugiametės finansinės perspektyvos, ypač žemės ūkio išmokų klausimu, todėl tikimės jo palaikymo“, - teigė Premjeras.

„Džiaugiuosi, kad pokalbis buvo vaisingas ir produktyvus. Aš palaikau Lietuvą dėl išmokų žemdirbiams suvienodinimo“, - po susitikimo kalbėjo Europos Parlamento Pirmininkas M. Schulzas.

Kalbėdamas apie pasirengimą pirmininkauti ES Tarybai, Vyriausybės vadovas pabrėžė, jog Lietuvos darbotvarkėje didelis dėmesys bus skiriamas finansų stabilumui, ekonomikos augimui, naujai daugiametei finansinei perspektyvai bei Rytų partnerystei.

„Pasikeitėme nuomonėmis apie Rytų partnerystės klausimus ir bendradarbiavimo programas. Lietuva stengsis siekti Ukrainos integracijos į ES, šiam klausimui dėmesio bus skiriama lapkritį Vilniuje vyksiančiame ES Rytų partnerystės valstybių vadovų susitikime“, - sakė Ministras Pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: diskusija po pirmojo prezidento rinkimų turo