„Tautos aikštėje“: privati ir valstybinė medicina – kas toliau?

Naujasis sveikatos apsaugos ministras nesiruošė ilgai apšilinėti kojų. Jo veiksmus netgi koalicijos partneriai vadina siautėjimu, prezidentė – juokingais, o oponentai – grįžimu į sovietmetį.

Kokia bus Lietuvos medicinos ateitis?<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Kokia bus Lietuvos medicinos ateitis?<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-31 13:09, atnaujinta 2018-03-12 21:26

Pats Vytenis Andriukaitis atsikerta esąs puolamas įtakingų medicinos verslo grupuočių ir jo žodžiai tendencingai iškraipomi. Valstybinių gydymo įstaigų vadovai kaltina privatų verslą viliojant jų specialistus, o šie atsikerta esantys diskriminuojami.

„Tautos aikštė“ suteikia progą visoms pusėms pasisakyti ir klausia, ar pavyks ministrui įgyvendinti savo planus ir ar tuomet prasidės privačios medicinos įstaigų bankrotai?

Privati ir valstybinė medicina – kas toliau?

Vytenis Povilas Andriukaitis, sveikatos apsaugos ministras. „Nukentės apsukrių vyrukų, norinčių pasipelnyti iš pacientų, kišenės, o sąžininga medicina – tikrai ne“.

Vida Augustinienė, Lietuvos pacientų organizacijų atstovų tarybos pirmininkė. „Pacientas, o ne ministras turi spręsti, į kokią įstaigą nuneš savo PSD mokestį“

Vitalijus Kovaliovas, Alytaus poliklinikos direktorius. „Valstybinės gydymo įstaigos turi gauti tokias pat sąlygas dirbti kaip ir privačios“

Eligijus Masiulis, Liberalų sąjūdžio pirmininkas. „Jei tai ministro reformos gairės, tuomet nukentės pacientai, kurie praras teisę rinktis“

Rūta Radzevičienė - Jurgutė, privačios šeimos klinikos vadovė. „Jei nebus pasirašomos sutartys dėl pirminės sveikatos priežiūros su privatininkais, nukentės ne tik privati medicina, bet ir pacientai“.

Bronis Ropė, Ignalinos rajono meras. „Privatininkai siekia nusigriebti „grietinę“, o „išrūgas“ palikti mums“

Tokiomis frazėmis prasidės „Tautos aikštė“, o informacinis nacionalinių debatų partneris – portalas lrytas.lt siūlo savo skaitytojams nuspręsti, kuri debatų dalyvio frazė skamba įtikinamiausiai. Balsuokite dešinėje pusėje esančioje apklausoje ir jūsų balsai lems, kokia tvarka prasidės debatai.

Diskutuokite ir komentaruose pateikite savo klausimus debatų dalyviams, kurie gali nuskambėti ir tiesioginiame televizijos eteryje. Nurodykite, kuriam konkrečiam debatų dalyviui adresuojate savo klausimą.

Karšta diskusija nacionaliniuose debatuose „Tautos aikštė“ – ketvirtadienį 21 val. 15 min. tiesiogiai per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.