Du vaidmenys – per sunki našta

Vidaus reikalų ministrui D. Barakauskui – nors persiplėšk! Negana to, kad politikui ant galvos netikėtai užgriuvo didžiausia ministerija, „tvarkiečiai” jį dar įkinkė ir į rinkimų kampaniją Ukmergėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Feb 12, 2013, 7:00 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:17 AM

Aštrialiežuviai iš karto ėmė skalambyti, kad ministras turi akivaizdų pranašumą prieš varžovus. Antai prieš kelias savaites D. Barakauskas vyko į Ukmergę aptarti situacijos dėl šio miesto teismo, kuriame aptikta gyvsidabrio.

Aišku, ten lankydamasis jis negalėjo neužsukti į rajono policijos komisariatą susitikti su darbuotojais.

Pastaruoju metu ministras randa ir daugiau progų užsukti į Ukmergę. Nieko keista, kad kandidatas į Seimą skuba pasimatyti su rinkėjais, tik pikti liežuviai plaka, kad D. Barakauską ten veža valdiškas limuzinas.

„Tvarkietį” netgi ėmė kamuoti egzistencinis klausimas: kas aš esu – vidaus reikalų ministras ar kandidatas į Seimą?

Štai ir dabar ant D. Barakausko stalo guli kvietimas į Vasario 16-osios renginius Ukmergėje. Politikas prašomas pasveikinti vietos ugniagesius, bet neišmano, kaip elgtis.

Todėl „tvarkietis” svarsto galimybę į renginį siųsti viceministrą, o pats iš paskos savo automobiliu keliauti kaip kandidatas. Juolab kad ir Vasario 16-oji – ne darbo diena.

Bet ką daryti, kai susitikimai su rinkėjais numatyti darbo metu? Regis, paprasčiausia būtų pasielgti taip, kaip iki šiol darė ne vienas rinkimuose dalyvavęs ministro kolega – vajaus metu išeiti atostogų.

Tačiau D. Barakauskas tvirtina negalįs sau leisti tokios prabangos – darbai spaudžia.

Vis dėlto ministras dėlioja, kad galbūt reikėtų formaliai išeiti atostogų bent tomis dienomis, kai numatyti jo susitikimai su rinkėjais. O vakare esą galėtų sau ramiai darbuotis ministerijoje. Tik kokiu transportu tomis dienomis važiuoti į darbą – savo ar valdišku?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės