Popiežius pasitraukė savaitę truksiančioms dvasinėms rekolekcijoms

Popiežius Benediktas XVI

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 18, 2013, 2:28 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:02 PM

Popiežius per šias tradicines rekolekcijas prieš Velykas liks Vatikane su kai kuriais artimiausiais savo padėjėjais. Kasdien jis trumpam pertrauks rekolekcijas, kad susitiktų su savo sekretoriumi Georgu Gaensweinu (Georgu Gėnsveinu) ir spręstų neatidėliotinus Bažnyčios klausimus.

Privačioje koplyčioje savo rezidencijoje jis melsis drauge su Romos kurija, kuri iš esmės yra Katalikų Bažnyčios vyriausybė.

Vatikano kultūros ministras, kardinolas Gianfranco Ravasi, kuris laikomas visai galimu kandidatu į popiežius, buvo išrinktas vadovauti šiemetinėms rekolekcijoms ir visai savaitei parašė 17 dvasinių „meditacijų“.

„Po audros mano užduotis bus sukurti oazės akimirką“, - prieš rekolekcijas interviu Vatikano radijui sakė G. Ravasi.

„Popiežius pats to norėjo ir neatšaukė. Ši tylos akimirka, ši balta erdvė tikrai sukuria pojūtį perėjimo prie naujo horizonto, kurio link juda popiežius ir kuriame mes taip pat turėsime gyventi“, - pridūrė jis.

Po rekolekcijų Benediktas XVI vasario 23 dieną priims Italijos prezidentą Giorgio Napolitano, vasario 24-ąją dalyvaus savo, kaip pontifiko, paskutinėje sekmadienio vidudienio maldos „Viešpaties angelo“ kalbėjimo ceremonijoje, o vasario 27-ąją surengs paskutinę bendrą audienciją dešimtims tūkstančių tikinčiųjų.

Oficialiai iš popiežiaus posto jis atsistatydins vasario 28 dieną 19 val. Grinvičo (21 val. Lietuvos) laiku.

Vatikano radijas buvo pranešęs, jog kasdien paskelbs po vieną G. Ravasi maldą, kad katalikai galėtų melstis drauge su popiežiumi.

Pasak G. Ravasi, šios dvasinės rekolekcijos „išvaduos sielą nuo pasaulio dulkių, nuodėmės purvo, banalumo smėlio, nuo plepėjimo dilgėlių, kurios, ypač šiomis dienomis, nuolat skamba mūsų ausyse“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.