A. Butkevičius: „Darbiečių“ susijungimas su „tvarkiečiais“ įtakos Vyriausybės darbui neturėtų“

V. Uspaskichas: „Jokių paslapčių nėra"

A. Butkevičius tiki, kad Vyriausybė ir toliau efektyviai dirbs.<br>J. Stacevičius
A. Butkevičius tiki, kad Vyriausybė ir toliau efektyviai dirbs.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 19, 2013, 11:01 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:14 PM

„Susijungimas jokios naujos įtakos Vyriausybės darbui tikriausiai neturėtų“, - antradienį LRT radijui sakė A. Butkevičius.

Pasak Ministro Pirmininko, Vyriausybė kelia tikslus įgyvendinti užsibrėžtus tikslus, dirba vieningai.

„Aišku, jeigu kiltų kažkokių kitokių interesų arba norų, tai tikrai tokiems dalykams niekas nepasiduos, nes čia yra įtemptas, atsakingas darbas siekiant kuo greitesnio ir geresnio rezultato“, - teigė A. Butkevičius.

Premjeras nesiėmė komentuoti, dėl kokių priežasčių jungiasi „darbiečiai“ su „tvarkiečiais“ ir ragino palaukti savaitgalio, kai bus priimtas sprendimas dėl jungimosi.

A. Butkevičius sakė tikįs, kad ir toliau Vyriausybė, „kuri nėra kažkoks kovos laukas“, dirbs efektyviai, nesureikšmino galimo ministrų portfelių perdalijimo.

„Vyriausybė nėra kažkoks kovos laukas pagal mano valdymo stilių ir metodus. Vyriausybė turi dirbti atsakingai ir įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Jeigu kas nori šitame mūšio lauke kovoti partiniame lygyje ir demonstruoti jėgą skaičiuose dėl to, kad kažkas gali turėti vienu ar kitu Seimo nariu daugiau partijose ar frakcijose, tai, manau, yra blogas požiūris. Kiekvienas politikas, kuris turi visuomenės pasitikėjimą ir užsitarnavo būti Seimo nariu, jo ambicijos turėtų būti aukščiau už asmenines ambicijas ir turi būti suprantama, kad už partiją ar asmenį kituose rinkimuose bus balsuojama tokiu atveju, jeigu jis visuomenei įrodys savo gebėjimus ir įvyks tam tikri pokyčiai mūsų valstybėje į gerąją pusę „, - sakė A. Butkevičius.

V. Uspaskichas: „Jokių paslapčių nėra"

Panašiai kalbėjo ir Darbo partijos vadovas parlamentaras V. Uspaskichas.

„Vienintelis dalykas yra - reikia stiprinti centro jėgas ir tiek. Tiek daug partijų centro vidury, jos tik silpnėja“, - BNS antradienį telefonu sakė V. Uspaskichas.

Paklaustas, ar „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ jungimasis yra siekis įtvirtinti persvarą prieš šiuo metu didžiausią frakciją Seime turinčius valdančiuosius socialdemokratus, V. Uspaskichas patikino, kad apie tai negalvojama.

„Jokių kalbų apie tai nebuvo, manau, kad nuo to nei Seimo narių, nei Vyriausybės narių skaičius nepadidės. Jei apie tai galvotume, galima buvo jau susijungti ir anksčiau kažkokią sąjungą“, - sakė V. Uspaskichas.

Paklaustas, ar jungimosi atveju gali būti siekiama premjero posto, „darbiečių“ vadovas tai paneigė.

Darbo partijos vadovas taip pat atmetė prielaidą, kad partijų jungimasis gali būti susijęs su finansiniais nusikaltimais kaltinamos Darbo partijos siekiu išvengti baudžiamosios atsakomybės.

„Čia jokių nėra šioje vietoje paslapčių ir galimybių. Jei apsijungs (dvi partijos - BNS) kad tie, priekaištai, kurie yra Darbo partijai, jai bus įvykdyti. Jei bus jungiamasi pareigos ir prievolės, atsakomybė pereis. Be to, mes ir patys nenorim. Dar yra dotacija, nenorim prarasti dotacijos, nes yra gana gera dotacija“, - BNS teigė V. Uspasckichas.

Kalbama apie „tvarkiečių“ ir „darbiečių“ susijungimą. Galutinis sprendimas paaiškės per sekmadienį įvyksiantį partijos prezidiumo ir tarybos posėdį.

Jeigu Darbo partija ir partija Tvarka ir teisingumas susijungtų, partijos vadovas keistųsi kas dvejus metus. Pirmais metais vadovaus Tvarkos ir teisingumo atstovas, o po dvejų metų - Darbo partijos narys.

Kol kas naujos politinės partijos pavadinimas nėra žinomas.

Visos teisinės procedūros turėtų būti atliktos per 65 dienas, skaičiuojant nuo ateinančio sekmadienio.

Naujoji politinė partija turėtų 39 vietas Seime ir būtų didžiausia parlamento partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.