Bankas nebeveikia, o pinigai į sąskaitas tebeplaukia

„Kaip sustabdyti šitą nesąmonę? Patys negalime atlikti jokių pervedimų, o pinigai į mūsų sąskaitą vis dar įskaitomi. Netrukus viršysime 100 tūkstančių eurų ribą ir ta suma paprasčiausiai nuplauks“, - piktinosi vienos sostinės logistikos bendrovės vadovas Zbignevas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Feb 20, 2013, 5:39 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:06 AM

Visiška mistika ar Ūkio banko laikinojo administratoriaus neapdairumas? Kol kas daugiau paaiškinimų būti negali.

Logistikos įmonės vadovas pasakojo, kad vasario 12 dieną iš pat ryto nebegalėjo pervesti pinigų iš sąskaitos Ūkio banke, nors oficialiai pastarojo veikla buvo sustabdyta tik 13 valandą.

Tačiau į įmonės sąskaitą pinigai tebeplaukė. Nemenkas pervedimas buvo įskaitytas tos pačios vasario 12-osios vakarą.

Vis dėlto įdomiausia, kad partneriai su šia įmone per Ūkio banką sugebėjo atsiskaityti ir vasario 19 dieną. „Dar pora tokių pavedimų iš klientų ir jau turėsime daugiau nei 100 tūkstančių eurų. O juk to, kas bus virš šios sumos, joks draudimo fondas mums negrąžins“, - piktinosi bendrovės vadovas.

Jis tikino mėginęs kreiptis ir į Ūkio, ir į Lietuvos banką, tačiau sulaukęs atsakymo, kad taip būti negali.

Portalui lrytas.lt paskambinus į Ūkio banko kontaktų centrą mergina maloniai paaiškino: „Vasario 12 dieną pinigai dar galėjo būti įskaityti, tačiau jau nuo 13 valandos bankas nebedirbo, todėl jokie atsiskaitymai neįmanomi“.

Tą patį tvirtino ir Lietuvos banko nurodytu konsultavimo telefonu atsiliepęs vyras: „Negali būti, jokie pavedimai neįskaitomi“.

Tačiau logistikos bendrovei vadovaujantis Zbignevas teigė priešingai: „Aš gi nesu aklas. Va, viską matau: pinigai į mūsų sąskaitą įplaukė vasario 19 dieną 16 val. 52 min.“.

Verslininkų atstovas: „Tai – skandalas

Pasak Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos vadovo Dano Arlausko, jei pinigai į Ūkio banke esančias įmonių sąskaitas toliau įskaitomi, tai – tikras skandalas.

„Pinigų išėjimas blokuojamas, o patekimas – ne? Visko gali būti. Jei taip vyksta iš tiesų, tai – labai gudrus ėjimas. Juk dabar centrinis bankas ir laikinasis administratorius aiškina, kad skylė Ūkio banke vienokia, o po tokių įvykių ji gali gerokai susitraukti ar net išvis jos neliktų“, - svarstė D.Arlauskas.

Lėšas žada sugrąžinti

Ūkio banko laikinasis administratorius Adomas Ąžuolas Audickas žadėjo, kad į sąskaitas pastarąją savaitę patekę pinigai turėtų būti grąžinti siuntėjams. "Šiuo metu atnaujinamas visų Ūkio banko sistemų veikimas po jų išjungimo banko veiklos apribojimo įsigaliojimo metu. Visų Ūkio banko klientų sąskaitų likutiniai balansai yra vis dar tikslinami.

Tuo atveju, jei paaiškės, kad dėl techninių kliūčių ar kitų priežasčių išties įvyko pinigų (lėšų) įskaitymas į Ūkio banke esančią kliento sąskaitą po veiklos apribojimo Ūkio bankui įsigaliojimo ir klientas dėl to patiria ar gali patirti nuostolių, lėšos klientui bus grąžintos", - rašoma administratoriaus laiške portalui "Lrytas.lt".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.