Ūkio banko darbuotojai skubiai rūšiuojami į blogus ir gerus

Skaidant Ūkio banką į gerąją ir blogąją dalį, kai kurie banko darbuotojai jau sužinojo savo liūdną likimą. Prie blogosios dalies priskirtiems darbuotojams trečiadienį pranešta: jie greitai neteks darbo ir gaus dviejų mėnesių atlyginimų dydžio kompensaciją.

Ūkio banke šių metų pradžioje dirbo 740 žmonių, dalį jų jau ruošiamasi atleisti.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Ūkio banke šių metų pradžioje dirbo 740 žmonių, dalį jų jau ruošiamasi atleisti.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2013, 9:37 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:36 AM

„Mums buvo pasakyta, kad mes būsime priskirti prie blogojo banko ir atleisti iš darbo“, - portalui lrytas.lt sakė vieno sostinėje esančio Ūkio banko skyriaus darbuotojas, prašęs vardo ir pavardės neminėti.

Atrodo, kad į blogąją dalį pirmiausia patenka tie Ūkio banko darbuotojai, kurie dirba su verslo klientais. Iš viso Ūkio banke šių metų pradžioje dirbo 740 žmonių.

Apie gresiantį atleidimą sužinojusį banko darbuotoją labiausiai nustebino žinia, jog jam bus išmokėta tik dviejų mėnesių atlyginimų dydžio išeitinė kompensacija. Vyriškis banke dirba jau daugiau nei dešimt metų ir tikisi gauti penkių mėnesių atlyginimų dydžio kompensaciją.

„Jaučiamės blogai. Visų pirma, nesuprantame, kodėl mūsų skyrių priskyrė prie blogojo banko ir kodėl gausime tokias mažas kompensacijas“, - skundėsi pašnekovas.

Vienintelė gera žinia, kurios sulaukė šio skyriaus darbuotojai, buvo sprendimas jiems išmokėti piniginį avansą.

„Uždarius banką likome be pinigų. Visos mūsų santaupos užšaldytos Ūkio banko sąskaitose. Žmonių kišenėse švilpauja vėjai“, - skundėsi darbuotojas.

Valstybinė darbo inspekcija portalui lrytas.lt paaiškino, kad penkių mėnesinių atlyginimų dydžio kompensacija banko darbuotojui priklausytų tuo atveju, jei darbdavys nutrauktų sutartį savo iniciatyva ne dėl darbuotojo kaltės.

„Jei įmonei iškelta bankroto byla, darbo sutartys gali būti nutraukiamos laikantis Įmonių bankroto įstatymo nuostatų. Tokiu atveju atleidžiamam darbuotojui išmokama jo dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka“, - pranešė Darbo inspekcija.

Portalas lrytas.lt paprašė Ūkio banko laikinųjų vadovų pakomentuoti situaciją, tačiau šie atsakymo kol kas nepateikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.