Ūkio banko skylę užkiš skolintais pinigais

Finansų ministras Rimantas Šadžius teigia dar nežinantis, kiek lėšų valstybės įmonei „Indėlių ir investicijų draudimas“ teks skolintis norint užkišti po Ūkio banko žlugimo atsiradusią finansinę skylę.

Kiek kainuoja pasiskolinti vidaus rinkoje, R. Šadžius pasakyti negalėjo.<br>V. Balkūnas
Kiek kainuoja pasiskolinti vidaus rinkoje, R. Šadžius pasakyti negalėjo.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 20, 2013, 6:13 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:06 AM

Jis tikisi, kad skolintis reikės mažiau nei 800 mln. litų. Tokią sumą turėtų sudaryti indėlių draudimo įmonės įnašas į Šiaulių banką gelbėjant Ūkio banko indėlininkų pinigus.

R. Šadžius sako, kad šiuo metu valstybės biudžete yra kažkiek laisvų pinigų, todėl skolintis reikės mažiau. Likusius pinigus Finansų ministerija planuoja skolintis vidaus rinkoje.

Kiek kainuoja pasiskolinti vidaus rinkoje, R. Šadžius pasakyti negalėjo, tačiau mano, jog toks kelias yra efektyvesnis ir naudingesnis, nes šiuo metu Lietuvos rinkoje yra pakankamai daug laisvų pinigų.

„Indėlių ir investicijų draudimas“ draudžia visus indėlius iki 100 tūkst. eurų. Nors įmonė kas mėnesį gauna po 15-20 mln. litų pajamų iš bankų sumokamų įmokų, jos kasa liko tuščia po „Snoro“ bankroto. Šiuo metu draudimo įmonės skola valstybės biudžetui sudaro apie 2,2 mlrd.litų. 

Pagal Lietuvos banko planus, geroji Ūkio banko dalis ir maždaug 800 mln. litų iš įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ turėtų pereiti į Šiaulių banką. Tokiu būdu turėtų būti išgelbėti visi valstybės apdrausti indėliai – 2,7 mlrd. litų.

Derybos su Šiaulių banku prasidėjo antradienį. Jas tikimasi baigti per savaitę.

Blogoji Ūkio banko dalis su nemokiais klientais, nedraustais indėliais ir blogomis paskolomis bus pasmerkta bankrotui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.