V. Vasiliausko kalbos apie moralę ir etiką pribloškė ir premjerą, ir Seimo pirmininką

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas sukritikavo tai, kad Ūkio banko laikinasis administratorius Adomas Ąžuolas Audickas pasisamdė buvusį darbdavį teikti paslaugas dabar jo vadovaujamai įmonei.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 20, 2013, 8:55 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:39 PM

„Man labai gaila, kad vyksta tokie įvykiai. Tiesiog, manau, kad nereikia daryti tų intrigų lygioje vietoje. Manau, kad Lietuvoje yra pakankamai gerų teisininkų, ir nebūtina samdyti tuos teisininkus iš savo buvusios darbovietės. Aš tikrai taip nedaryčiau ir siūlyčiau jam nedaryti. Tiesiog jis tokių dalykų negali daryti“, - trečiadienio rytą interviu „Žinių radijui“ sakė parlamento vadovas.

V. Gedvilas sakė tikįs, kad tokį A. Ą. Audicko elgesį įvertins Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Seimo pirmininkas nepateisino Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko raginimų žiūrėti į A. Ą. Audicko darbo rezultatą, o moralę ir etiką palikti nuošalyje.

Laikinasis Ūkio banko administratorius A. Ą. Audickas, baigęs darbą Ūkio ministerijoje, dirbo advokatų kontoroje „Raidla, Lejins & Norcous“. Tai yra ta pati kontora, kurią dabar jis pasamdė teikti teisines paslaugas Ūkio bankui. Pats A. Ą. Audickas interesų konflikto teigia neįžvelgiąs.

Premjeras Algirdas Butkevičius sako šį atvejį pavedęs išsiaiškinti Vyriausybės teisininkams.

A. Butkevičius teigia esąs nustebintas Lietuvos banko valdybos pirmininko V. Vasiliausko pasisakymo, kad „etika ir moralė yra ne šio pasaulio dimensijos“.

„Aš manau, Lietuvos banko vadovas yra labai inteligentiškas ir patyręs žmogus, todėl tokia frazė nustebino“, - radijo stočiai „Laisvoji banga“ trečiadienį sakė A. Butkevičius.

Pasak jo, anksčiau su V. Vasiliausku yra tekę dirbti Finansų ministerijoje, tačiau progų suabejoti šio pareigūno etika ir morale nebuvo, o V. Vasiliausko kompetencija jam klausimų nekelia.

Vis dėlto A. Butkevičius pabrėžė, kad „etika ar moralė yra aukščiausios vertybės kiekvienam asmeniui, ypač užimančiam aukštas pareigas“.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas V. Vasiliauskas, antradienį komentuodamas laikinojo Ūkio banko administratoriaus Adomo Audicko sprendimą į pagalbą pasitelkti advokatų kontorą „Raidla Lejins & Norcous“, kurioje šis pats dirbo, pareiškė, kad kalbėti apie tokio sprendimo etiškumą nėra prasmės, nes „etika, moralė - ne šio pasaulio dimensijos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.