A. Zuokas 45-mečio proga dovanų gavo ąsotį ir duonos

Vilniaus meras Artūras Zuokas ketvirtadienį švenčia 45-ąjį gimtadienį. Ta proga į spaudos konferenciją susirinkę Kaziuko mugės organizatoriai dovanojo sostinės merui autorinį ąsotį ir pintinę su duona, dainuodami linkėjo ilgiausių metų.

A. Zuokui ąsotį įteikė pagrindinis Kaziuko mugės organizatorius V. Urba.<br>M. Astrauskas
A. Zuokui ąsotį įteikė pagrindinis Kaziuko mugės organizatorius V. Urba.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Feb 21, 2013, 2:38 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:39 AM

„Jei būtų alaus, iškart galėtume siųsti ratu“, - juokavo gimtadienį švenčiantis sostinės meras, ąsotį pavadinęs mažu bokaliuku. Keliasdešimčiai žmonių dainuojant „turtingų metų“, meras garsiai pridėjo: „Turtingų miestui!“.

A. Zuokas savo prisiminimuose yra aprašęs, kad pirmąjį milijono vertės dolerių čekį gavo iš JAV ambasados, kai pardavė amerikiečiams Sereikiškių parke esantį pastatą. "Tuomet man buvo 26 metai", - rašė A. Zuokas, pabrėžęs, kad versle pasiektos aukštumos ir turtai lėmė jo sprendimą pasukti į politiką, kurti gerovę miestui ir valstybei.

Pirmą kartą Vilniaus meru A. Zuokas buvo išrinktas 2000 metų rudenį. 2003 metų birželį A. Zuokui dar kartą patikėta Vilniaus mero kėdė ir sostinę jis valdė iki 2007 m. balandžio 8 dienos.

Padirbėjęs Seime A. Zuokas sėkmingai grįžo prie miesto reikalų - 2011 metais  Vilniaus miesto savivaldybių tarybų rinkimuose nepartinių kandidatų „Artūro Zuoko ir Vilniaus koalicija“ mandatų skaičiumi (12 mandatų) laimėjo rinkimus Vilniaus mieste. A. Zuokas sostinės meru vėl tapo 2011 m. balandžio 19 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.