Sergantiems vaikams dovanų – šakočiai, jų tėvams – poezija

Gintauto Labanausko labdaros ir paramos fondo vadovas G. Labanauskas ir fondo koordinatorė Edita Vaitkūnienė Sveikatos mokslų universiteto (SMU) Kauno vaikų ligų klinikos onkohematologijos skyriaus ligoniams atnešė saldžių dovanų – šakočių. Mažųjų ligonių tėvams dovanojo knygų – G. Labanausko poezijos leidinių.

G. Labanauskas ir labdaros fondo koordinatorė E. Vaitkūnienė (centre) dažnai aplanko onkologinėmis ligomis sergančius vaikus.<br>E. Vaitkūnaitė.
G. Labanauskas ir labdaros fondo koordinatorė E. Vaitkūnienė (centre) dažnai aplanko onkologinėmis ligomis sergančius vaikus.<br>E. Vaitkūnaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-21 22:24, atnaujinta 2018-03-11 08:41

„Labai pravers nemigo naktį, kai budėsiu prie savo vaiko“, – dėkojo viena mama. Iš penkiolikos skyriuje besigydančių ligonių beveik pusė fondo nariams jau pažįstami –tokie apsilankymai tapo tradiciniai.

Gintautas Labanausko labdaros ir paramos fondas onkologinėmis ligomis sergančius vaikus ir jų tėvelus globoja jau aštuntus metus.

Per savo gyvavimo laiką fondas surinko ir paskyrė besigydantiems mažiesiems ligoniukams per 100 tūkst. litų. Dalis jų buvo skirta Kauno vaikų ligų klinikos onkohematologiniam skyriui įsigyti reikalingai gydymo aparatūrai, likusieji – rūpesčių kamuojamoms ligoniukų šeimoms.

Fondo įkūrėjas, Kauno miesto tarybos narys G. Labanauskas sakė, kad Lietuvoje klaidingai manoma, jog labdara turi užsiimti tik turtuoliai, klestinčios įmonės.

„Nors ir nebūdami turtingi, net paprastą dovanėlę kartu su šypsena duodamas vėžiu sergančiam vaikui suteiki jam kovoti su klastinga liga, su mirtimi“,– sakė G. Labanauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.