Įvaizdis politikus paverčia klounais

Bepigu buvo sovietų diktatoriui J. Stalinui, kurį šeštadalis pasaulio garbino, liaupsino be jokio raginimo, nereikėjo jam samdyti jokių viešųjų ryšių bendrovių.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Feb 22, 2013, 7:32 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 8:29 AM

O mūsų politikams tenka kaip šuneliams patiems pakelti uodegą, nes jų samdyti viešųjų ryšių specialistai, užuot pataikę į tašką, tiesiog susimauna.

Antai neseniai Sveikatos apsaugos ministerija išplatino Rajonų ligoninių asociacijos (RLA) pareiškimą, kad regionų ligoninės karštai remia kovą su „grobuonimis”, kitaip sakant, privačiai dirbančiais medikais.

Iš pirmo žvilgsnio viskas logiška: provincijos gydytojai, niekieno neraginami, savo valia parėmė ministrą V.Andriukaitį, kurį puola pinigais aptekusi „medikų mafija” iš didmiesčių.

Bet paaiškėjo, kad palaikymas „iš apačios” surengtas iš partinio viršaus pagal geriausias sovietmečio tradicijas. Už ministrą socialdemokratą mūru stojo partijos bičiulis Pakruojo medikas V. Sudaris. Beje, užvakar jis išrinktas (vienbalsiai!) RLA prezidentu, o šia proga ir pareiškė „ryžtą dalyvauti mūsų sveikatos apsaugos sistemos gydyme”.

Nevykusi viešųjų ryšių akcija į kvailą padėtį buvo įstūmusi ir konservatorių lyderį A.Kubilių. Praėjusių metų pabaigoje atsisveikinimo su premjero postu proga Ministro pirmininko tarnybos Komunikacijos departamentas išplatino pranešimą apie Estijos premjero liaupses A.Kubiliui.

Estijos premjeras, taip pat konservatorius A. Ansipas mūsiškį premjerą esą pavadino labiausiai nusipelniusiu politiku, stiprinant Baltijos šalių ryšius.

Tiesa, netrukus šis pranešimas dingo iš viešosios erdvės, tad ir liko neaišku – ar A.Kubilių gyrė A. Ansipas, ar koks vaiduoklis.

Kad ir kaip žiūrėsi, viešieji ryšiai yra gyva bėda tiek dešiniesiems, tiek kairiesiems. Pasamdyti įvaizdžio kūrėjai, nerdamiesi iš kailio, kad įtiktų savo darbdaviams, juos paverčia paprasčiausiais politiniais klounais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.