Šveicarų pinigus Lietuvos gėjų lyga investavo į kavos aparatą ir šaukštelius

Dviejų šimtų tūkstančių litų vertės projektą, kuriam didžioji dalis pinigų skirta iš valstybės biudžeto ir Šveicarijos pagalbos Lietuvai fondo, pradedanti Lietuvos gėjų lyga (LGL) suskubo atsinaujinti biurą.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 22, 2013, 4:38 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 6:59 AM

Pirmaisiais pirkiniais turėtų tapti nauji baldai, televizorius, kompiuteriai. LGL taip pat ketina įsigyti magnetinę savaitės planavimo lentą, „Philips“ kavos virimo aparatą, 30 arbatinių šaukštelių, 20 stiklinių, 26 puodelius su lėkštutėmis, dvi cukrines ir vieną termosą.

LGL šiais pirkiniais pradeda praėjusių metų gruodį Finansų ministerijos ir Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) patvirtintą 207 tūkst. 500 litų vertės projektą „LGL institucinių gebėjimų stiprinimas“.

Portalo lrytas.lt klausiamas, kodėl Gėjų lyga jai skiriamas pagalbos lėšas leidžia kavos servizui bei šaukšteliams, LGL vadovas Vladimiras Simonko susinervino.

„Kai Vyriausybė pradeda darbą, jos šimtą dienų niekas nekritikuoja. Mes taip pat dar tik pradedame projektą. Kaip išleisime gautą paramą - artimiausiu metu paskelbsime visuomenei“, - kalbėjo gėjų organizacijos lyderis.

Paramos lėšomis LGL planuoja vykdyti informacijos apie organizaciją sklaidą, „generuoti“ lėšas, pavyzdžiui, gaminant ir pardavinėjant marškinėlius, kurti ir vykdyti savanorių programą, organizuoti mokymus. Tai pat planuojama atnaujinti biuro įrangą.

„Penktadalis lėšų programos biudžete yra mūsų pinigai. Taigi galite laikyti, kad šaukštelius mes perkame už savo, o ne biudžeto pinigus“, - sakė V. Simonko.

Jis aiškino, kad visi pirkiniai ir vykdomas pirkimų grafikas yra suderintas su Šveicarijos ir Lietuvos paramos lėšas administruojančia CPVA ir tai yra visiškai teisėta.

Praėjusių metų pabaigoje CPVA patvirtino 87 nevyriausybinių organizacijų projektus, tarp jų ir Lietuvos gėjų lygos, kuriems skiriama Lietuvos ir Šveicarijos pagalba. Šios organizacijos pasidalijo kiek daugiau nei 15 mln. litų.

Kaip portalui lrytas.lt paaiškino CPVA, už gautą paramą projektų vykdytojai galės įsigyti tik iš anksto suderintus dalykus. Kitu atveju išlaidos bus pripažintos netinkamomis ir nekompensuojamomis.  

Šveicarijos vyriausybė Lietuvai yra skyrusi 71 mln. frankų paramą (beveik 200 mln. litų). Dar 15 proc. lėšų finansuojant projektus prideda Lietuva. Dalis iš šios sumos paskirstoma ir nevyriausybinėms organizacijoms.

Šveicarijos programa siekia mažinti ekonominius ir socialinius skirtumus tarp Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos valstybių bei tarp Lietuvos didmiesčių ir provincijos.

Ši programa bus vykdoma iki 2017 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.