Paslaptingas K. Komskio pašnekovas sukėlė pasieniečių įtarimą

Pagėgių rinktinės pasieniečiai pateikė netikėtą pamoką Seimo vicepirmininkui, Antikorupcijos komisijos nariui Kęstui Komskiui: nedera sustojus šalikelėje kalbėtis su pareigūnams įtarimą keliančiais asmenimis. Nepatartina bendrauti net ir su tais asmenimis, kurie įtarimo gal ir nekelia, bet vairuoja prabangius automobilius, kurie yra panašūs į kontrabandininkų mašinas.

Nespėję patikrinti įtarimą sukėlusios "Audi A8", pasieniečiai pareikalavo su šios mašinos vairuotoju bendravusio K. Komskio dokumentų, apieškojo jo automobilį.<br>lrytas.lt aociatyvi nuotr.
Nespėję patikrinti įtarimą sukėlusios "Audi A8", pasieniečiai pareikalavo su šios mašinos vairuotoju bendravusio K. Komskio dokumentų, apieškojo jo automobilį.<br>lrytas.lt aociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2013-02-23 09:22, atnaujinta 2018-03-11 06:28

Iš pirmo žvilgsnio paprastas asmens dokumentų ir automobilio patikrinimas netoli Lietuvos sienos su Rusija suerzino Seimo narį, buvusį Pagėgių merą K. Komskį. 

Prisistatęs Seimo nariu jis telefonu aiškinosi, kodėl buvo tikrinamas. Pagėgių gyventojai portalui lrytas.lt pasakojo, jog automobilį „Audi A8“, kuris stovėjo šalia Seimo nario mašinos ir pasirodžius pareigūnams nurūko, tuose kraštuose turi tik vienas asmuo. Jis siejamas su kontrabandininkais.

Seimo vicepirmininkas  K. Komskis, viešėdamas Pagėgių savivaldybėje visai netikėtai pateko į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) patrulių akiratį.

Važiuodamas iš savo namų Žukų kaime (Pagėgių savivaldybė) jis sustojo pasikalbėti su pažįstamu, kuris vairuoja prabangų automobilį „Audi A8“. Jiems pasikalbėjus ir „Audi" nuvažiavus, prie K. Komskio sustojo pasieniečiai. Kaip vėliau paaiškėjo, jiems įtarimą sukėlė prabangus automobilis. 

Nespėję patikrinti įtartinos mašinos, jie ėmė aiškintis reikalus su K. Komskiu – patikrino politiko dokumentus, apieškojo automobilį. Seimo nario pažymėjimas jauniems pasieniečiams įspūdžio nepadarė. 

Pasieniečiai teigė, jog tai buvo eilinis patikrinimas, tokie nuolat rengiami pasienio zonoje. Tačiau VSAT Pagėgių rinktinės vadas Rimantas Timinskis portalui lrytas.lt prasitarė, jog pasieniečiai tikrino K. Komskį, nes jiems įtarimų sukėlė netoli Seimo nario mašinos stovintis „Audi A8“ automobilis.

„Tokį automobilį Pagėgiuose turi vienintelis žmogus. Jis čia gerai žinomas, laikomas vienu pagrindinių kontrabandos organizatorių“, – sakė Pagėgių visuomenininkas Donatas Jančaras, sukūręs, jo žodžiais tariant, „Komskių klanui“ oponuojantį tinklalapį.

K. Komskis, paklaustas apie paslaptingąjį pašnekovą, kalbėjo nenuosekliai: „Geras mano pažįstamas, pakeliui sustabdė, kelias minutes pašnekėjome. Tai žinomas verslininkas iš Jurbarko, galiu net jo pavardę pasakyti“, – tikino Seimo vicepirmininkas. 

Portalui pavyko išsiaiškint, kad Jurbarke iš tiesų automobiliu „Audi A8“ važinėja verslininkas, susijęs su žemės ūkio verslu, nepakliuvęs į teisėsaugos akiratį. Jo sūnus - policininkas.

Bet paprašytas tai padaryti, K. Komskis sutriko: „Ne... žinote, aš tai galiu, bet gal tas žmogus nenorėtų... Tai tikrai padorus verslininkas ir automobilis jo senas jau, gal 2000-ųjų metų.“

Seimo vicepirmininkas prisipažino, kad po dokumentų ir automobilio patikrinimo skambino į pasienio postą budinčiajam ir klausė, kodėl jis buvo tikrinamas, nes buvo sustojęs dar šiapus pasienio zonos ribų.

„Man paaiškino, jog pareigūnai turi teisę tikrinti prie pat pasienio zonos esančius asmenis. Tai esą buvęs paprastas dokumentų patikrinimas. Mane dažnai tikrindavo ir kai buvau meras“, – aiškino K. Komskis.

Pagėgių rinktinės viršininkas R. Timinskis tvirtino negavęs barti už Seimo vicepirmininko sutrukdymą nei iš VSAT vadovų, nei iš K. Komskio partijos kolegos, „tvarkiečio“ Dailio Alfonso Barakausko. 

Tačiau kalbėdamas apie įvykį pareigūnas kalbėjo taip lyg jaustųsi truputį kaltas dėl savo pareigūnų drąsos. Jis griežtai atmetė, kad pasieniečiai „Audi A8“ siejo su konkrečiu asmeniu ir todėl tikrino Seimo narį.

„Pasieniečiai buvo jauni, nepažįsta visų Seimo narių, nesuprato gal koks ten žmogus... O prabangus automobilis, besisukiojantis netoli pasienio zonos, jiems gal pasirodė įtartinas ar tiesiog vertas patikrinti. Jį galėjo vairuoti ne vietinis, o atvykėlis – gal iš Jurbarko, gal iš Vilniaus. Dabar žūklės sezonas, privažiuoja pas mus žvejų su prabangiais automobiliais“, – kalbėjo pasienietis.

Portalo lrytas.lt žiniomis, galėjo įvykti nesusipratimas - K. Komskio pašnekovo automobilio markė tiesiog sutapo su Pagėgių šešėlinio verslo veikėjo mašina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.