„Darbiečiai“ lieja tulžį ant teisėjų ir žada mitinguoti

Į kovą prieš teisėjus – ne tik kritikos žodžiais, bet ir mitingais. Tokių priemonių imasi teisiamos Darbo partijos nariai. Antradienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje „darbiečiai“ Dangutė Mikutienė, Jonas Kondrotas ir Zita Žvikienė liejo piktus žodžius teisėjams ir pareiškė, kad  nuo trečiadienio prie Vilniaus apygardos teismo, kuriame nagrinėjama Darbo partijos juodosios buhalterijos byla, „darbiečiai“ ir jų šalininkai pradės mitinguoti.

Seime surengtoje spaudos konferencijos Darbo partijos nariai kritikavo teisėjų darbą.<br>T. Bauras
Seime surengtoje spaudos konferencijos Darbo partijos nariai kritikavo teisėjų darbą.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Feb 26, 2013, 8:21 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:08 AM

Seimo narė D. Mikutienė perskaitė Teisėjų garbės kodeksą teigdama, kad Darbo partijos bylą nagrinėjantys teisėjai šio kodekso nesilaiko.

„Teisėja Daiva Pranytė-Zaleckienė nepagarbiai išvadino susirinkusius proceso stebėtojus „turgaus aikšte“ ir panašiai“, - piktinosi D. Mikutienė.

Ji tvirtino, kad teisėja pažeidė įstatymą, išvarydama iš Darbo partijos teismo posėdžio politologus, žurnalistus, partijos rėmėjus ir kitus viešo posėdžio stebėtojus.

Politikė kiek sutriko, išgirdusi žurnalistų klausimą, kaip jie vertina pirmadienį Viktoro Uspaskicho žurnalistams mestus nepagarbius žodžius teisėjos ir žurnalistų atžvilgiu.

„Blogas Algio Ramanausko-Greitai pavyzdys užkrečia... Pirmininkas tai pasakė įsikarščiavęs, netyčia išsprūdo“, - tikino D. Mikutienė.

„Pirmadienio įvykiai Vilniaus apygardos teisme mane galutinai įtikino, jog ši byla yra politinė. Tai įrodo faktas, kad teisėjų kolegijos pirmininkė išvarė iš salės stebėtojus. D. Pranytė-Zaleckienė savo elgesiu mane pašiurpino. Ji mane išvarė iš salės, kaip ir kitus. Sulaukęs žilo plauko, sulaukiau tokio pažeminimo“, - skundėsi garbaus amžiaus Seimo narys Jonas Kondrotas.

Jo teigimu, teisėja elgėsi taip, tarsi būtų viso teismo šeimininkė, su žmonėmis kalbėjo iš aukšto.

„O viršūnė buvo, kai išvarius žmones salė buvo užrakinta iš vidaus“, - jausmingai kalbėjo J. Kondrotas.

Panašu, kad Darbo partija mikliai pasinaudojo pirmadienį Vilniaus apygardos teisme susidariusiais techniniais nesklandumais. Didžiojoje salėje, kurioje iki šiol buvo nagrinėjama Darbo partijos juodosios buhalterijos byla, vyko didelės narkotikų gaujos teismas.

Teismo sekretorė pirmadienį susirinkusiems bylos stebėtojams bandė paaiškinti, kad nėra laisvos didesnės salės, bet jos minia neišgirdo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.