Kauno medikai prakalbo apie operaciją V. Uspaskichui (papildyta)

Antradienį Kauno klinikose surengtoje spaudos konferencijoje gydytoja kardiologė Olivija Gustienė paskelbė Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho diagnozę. Teismo slenkstį minančiam Seimo nariui nustatytas ūminis išeminis širdies sindromas. Jam gresia miokardo infarktas. O. Gustienė tikino, jog šios ligos simuliuoti neįmanoma, diagnostinė technika nustato jos objektyvumą. DP pirmininko aplankyti atvyko ir toje pačioje byloje teisiamas Seimo narys Vytautas Gapšys.

V. Uspaskichą prižiūri Kauno medikai.<br>L. Pileckas
V. Uspaskichą prižiūri Kauno medikai.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys, Arūnas Karaliūnas

Feb 26, 2013, 6:07 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:26 AM

„Paciento būklė yra stabili, jis sąmoningas. Pacientui taikomas gydymas vaistais, bet gali prireikti ir operacijos“, - aiškino kardiologė.

Dėl ligos V. Uspaskichas nepasirodė antradienį ryte Vilniaus apygardos teisme, kuriame nagrinėjama juodosios buhalterijos byla. Jo advokatas Vytautas Sviderskis pranešė, kad 53-ejų V. Uspaskichas blogai pasijuto jau pirmadienį vakare. Dėl politiko ligos posėdis atidėtas iki trečiadienio.

V. Sviderskis antradienį atvyko į Kauno klinikas pažymos apie V. Uspaskicho ligą, kurią turės pristatyti Vilniaus apygardos teismui.

Į klinikas - paryčiais

Advokatas pasakojo, kad antradienio rytą nesulaukęs V. Uspaskicho teismo salėje, į kurią jis ateidavo prieš 9 val., keletą kartų skambino savo klientui, tačiau šis neatsiliepė.

Tada V. Sviderskis paskambino V. Uspaskicho vairuotojui, pastarasis pranešė, kad politiką antradienio paryčiais greitoji pagalba išgabeno į ligoninę.

Pasak advokato, V. Uspaskichas pirmadienio vakarą grįžo į Kėdainius ir jau būdamas namie pasijuto prastai. „Darbiečių“ lyderis buvo nugabentas į Kauno klinikas. Politikas paguldytas į Kardiologijos skyrių.

Pavojaus gyvybei nėra

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kardiologijos skyriaus vadovas profesorius Remigijus Žaliūnas portalui lrytas.lt patvirtino, kad V. Uspaskichas tapo šios gydymo įstaigos medikų pacientu.

„Per porą artimiausių dienų atliksime visus būtinus tyrimus, kurie patvirtins arba paneigs tai, kokią diagnozę mes įtariame“, - kalbėjo klinikos vadovas.

Pasak R. Žaliūno, vyrams, kuriems daugiau nei 50 metų, pirmiausia tokiais atvejais įtariamas infarktas.

„Pavojaus politiko gyvybei šiuo metu tikrai nėra“, - tvirtai pareiškė žinomas šalies kardiologas.

Jeigu neįvyksta jokių komplikacijų ir nenustatoma sunki liga, pacientas namo išleidžiamas po 3-5 dienų.

„Tikrai nelaikysime jo palatoje nė pusdienio ilgiau negu reikės“, - tvirtino R. Žaliūnas.

Jo žiniomis, profilaktiškai politikas ir anksčiau būdavo tikrinamas LSMU Kardiologijos klinikoje.

Teisme atrodė nervingas

Antradienį Vilniaus apygardos teismas turėjo išklausyti teisiamojo Seimo nario Vytauto Gapšio parodymų. Pirmadienį V. Uspaskichas atsisakė duoti parodymus sakydamas, kad jam nebuvo duota laiko suredaguoti pasisakymo.

Situaciją V. Uspaskichas pateikė savaip, teigdamas, kad teismas yra neobjektyvus, nenori išgirsti jo parodymų. 

Pirmadienį teisme DP pirmininkas akivaizdžiai buvo susinervinęs ir įsitempęs. Jis garsiai piktinosi, kai teismas atmetė jo prašymus skirti papildomas ekspertizes. Vienu metu įpykęs V. Uspaskichas žurnalistus išvadino „šūdais“.

Susargdino byla?

Panašių į sveikatos sutrikimus požymių V. Uspaskicho veide buvo galima pastebėti ne pirmus metus. Dažnai televizijos ekrane pasirodančio politiko veidą vis iškreipia nerviniai traukuliai.

Portalo lrytas.lt kalbinti Darbo partijos politikai antradienį prieš pietus dar nežinojo, ar vyks į Kauną aplankyti pasiligojusio partijos pirmininko.

Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje kartu su V. Uspaskichu ir V. Vonžutaite teisiamas Seimo narys V. Gapšys po pietų atvyko į Kauną aplankyti savo partinio viršininko. Aplankęs ligonį V. Gapšys sakė, kad jis bendravo su juo trumpai, nenorėjo varginti. „V. Uspaskichas dar ilgai bus partijos pirmininku,“ – savo įsitikinimą pareiškė jaunas „darbiečių“ politikas.

V.Gapšys tvirtino, jog į ligos patalą V. Uspaskichą paguldė teisinis nihilizmas, neva ryškus DP juodosios buhalterijos byloje.

 „Labiausiai partijos pirmininką pirmadienį pribloškė tai, kad teisėjai neleido jam duoti parodymų viena diena vėliau. O jis labai ilgai, kruopščiai ruošėsi. Turbūt tai ir pribloškė žmogų, įvarė jam ligą“, – svarstė Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.