N. Puteikio įžeidinėjami policininkai prašys svarstyti parlamentaro elgesį

Seimo nario Naglio Puteikio atvirų įžeidinėjimų ir raginimų priešintis policijos pareigūnams neapsikentęs Policijos departamentas parlamentarą ketina apskųsti jo partijos kolegoms, Seimo vadovybei ir seimo etikos komisijai.

N. Puteikio konfliktas su sostinės policija kilo penktadienio vakarą.<br>R. Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
N. Puteikio konfliktas su sostinės policija kilo penktadienio vakarą.<br>R. Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Feb 26, 2013, 12:05 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 1:34 AM

„Atitinkami raštai bus parengti ir išsiųsti. Partija ir Seimas turi apsvarstyti šio žmogaus elgesį“, - portalui lrytas.lt teigė Policijos departamento atstovai.

N. Puteikio konfliktas su sostinės policija kilo penktadienio vakarą, kai nelaimingo atsitikimo prie sostinės viešbučio „Green Hotel“ buvo sužalota jo žmona Nika Puteikienė ir mažametė dukra Augustė.

Viešbučio devintajame aukšte gyvenusių studentų iš Azerbaidžano netyčia numesta stiklinė nukrito ant prie viešbučio įėjimo įrengto stogelio ir šį sudaužė. Šukės sužalojo N. Puteikienę ir jos dukrą.

Po šio incidento N. Puteikis reiškė pretenzijas tiek policininkams, kurie, anot jo, nieko nedarė norėdami išsukti azerbaidžaniečius, Lazdynų ligoninės medikus, kurie esą atsisakė jo dukrai duoti raminančiųjų ir ledo pridėti prie sumuštos galvos, viešbučio vadovus, tariamai stojusius į įtariamųjų pusę.

N. Puteikis taip pat apkaltino šiuos nusisamdžius viešųjų ryšių agentūrą, kurios darbuotojai internete rašytų N. Puteikiui nepalankius komentarus.

Dar labiau mokesčių mokėtojų lėšomis išlaikomas parlamentaras įsiuto pirmadienį, po policijos pranešimo, kad policijos pareigūnai tinkamai atliko savo darbą, tačiau pats Seimo narys jau ne pirmą kartą savaip interpretuoja įvykius.

Seimo narys teigė, kad jis nenori gyventi tokioje valstybėje, kur policijoje dirba tokie „sušikti žmones, grasino duoti į snukį“ incidentą žurnalistams komentavusiam pareigūnui ir teigė, kad imsis priemonių, o „sušikta Lietuvos policija pamatys tai, ko gyvenime nėra mačiusi“.

Pirmadienio vakarą socialiniame tinklalapyje „Facebook“ policijos puslapyje užsiminus, kad Policijos departamentas nėra nusiteikęs toliau klausytis N. Puteikio įžeidinėjimų ir grasinimų, Seimo narys ir toliau nenurimo.

„Iššūkį priimu - skųskitės bailiai ir įstatymų laužytojai. Lauksiu Jūsų apgailėtinų skundelių - tik neapsiverkite ir neapsišlapinkite juos berašydami. Įsižeidė, mat, it mažvaikiai, už prašymus ir reikalavimus atlikti pareigas pagal įstatymus“, - toliau pareigūnus įžeidinėjo N. Puteikis.

Aiškinimasis kolegoms bei Seimo Etikos ir procedūrų komisijai N. Puteikis nebus naujiena.

Praėjusių metų pabaigoje Komisija, ištyrusi Seimo nario pasisakymų viešoje erdvėje atitikimą Lietuvos valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintiems politikų elgesio principams pripažino, kad N. Puteikis, viešoje erdvėje nepagarbiai, įžeidžiančiai, žeminančiai pasisakydamas apie policiją ir jos pareigūnus, pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso 4 straipsnio 1 dalies 1, 5 ir 6 punktų nuostatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024