Valdžia tęsia komandiruotes į egzotiškus kraštus

Premjeras Algirdas Butkevičius siunčia dvi Aplinkos ministerijos valdininkes į Tailando sostinę Bankoką, kur jos dešimt dienų dalyvaus Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinėje prekybos konvencijos valstybių narių konferencijoje.

Aplinkos ministerijai valdininkių komandiruotė į Tailandą kainuos apie 15 tūkst. litų.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Aplinkos ministerijai valdininkių komandiruotė į Tailandą kainuos apie 15 tūkst. litų.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-02-26 07:02, atnaujinta 2018-03-11 02:18

Aplinkos ministerijai ši kelionė kainuos apie 15 tūkst. litų.

Egzotiškajame Tailande Aplinkos ministerijos atstovės Lina Čaplikaitė ir Kristina Klovaitė aptars Konvencijos Nuolatinio komiteto, Augalų komiteto ir Gyvūnų komiteto veiklą, Konvencijos įgyvendinimo ir nuostatų aiškinimą, Konvencijos priedų keitimo ir finansavimo klausimus.

Premjero A. Butkevičiaus pasirašytame dokumente teigiama, jog šis renginys Lietuvai yra svarbus dėl to, kad jame priimti sprendimai bus vykdomi mūsų šalies pirmininkavimo Europos Sąjungai metu.

Panašios kelionės Aplinkos ministerijos tarnautojams pakankamai dažnas atvejis. Likimo ironija - dabar parašus dėl šių valdininkų komandiruočių tenka dėti premjerui, kuris būdamas opozicijoje tokias keliones aktyviai kritikavo.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis sako, kad valdininkai važiuos tik į tas egzotiškose šalyse vyksiančias konferencijas, kurios yra iš tiesų svarbios ir susijusios su Lietuvos pirmininkavimu Europos Sąjungoje.

„Į tokias keliones žiūriu skeptiškai, tačiau jei reikia, tai reikia. Dėl visų panašių komandiruočių būtinumo atsiklausiame Užsienio reikalų ministerijos. Jei yra galimybė, siunčiame tik vieną darbuotoją“, – sakė ministras.

Aplinkos ministerijos atstovai šiais metais dar planuoja vykti į Brazilijoje vyksiantį kovos su dykumėjimu šalyse, kurios patiria didelę sausrą, renginį. Taip pat į Kenijos sostinę Nairobį, kur vyks Jungtinių Tautų Aplinkos apsaugos programos Valdančiosios tarybos posėdis. Rudenį ministerijos atstovai vyks į Japonijoje vyksiančią Gyvsidabrio konferenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.