Ūkio banke dingę pinigai supykdė ministrą

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius teigia pavedęs išsiaiškinti, kieno sprendimu Ignalinos atominė elektrinė laikė pinigus žlugusiame Ūkio banke.

Ministras stebėjosi, kodėl įmonės darbuotojai nesimoko iš klaidų ir laiko pinigus prastos reputacijos bankuose.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Ministras stebėjosi, kodėl įmonės darbuotojai nesimoko iš klaidų ir laiko pinigus prastos reputacijos bankuose.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 27, 2013, 3:03 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 11:13 PM

Žiniasklaida skelbia, kad Ūkio banko sąskaitose valstybės įmonė Ignalinos atominė elektrinė galėjo turėti apie 15-16 mln. litų.

Anot energetikos ministro, situacija yra netoleruotina, nes Ignalinos atominė elektrinė jau prarado daug lėšų bankrutavus bankui „Snoras“.

Kalbėdamas su žurnalistais ministras stebėjosi, kodėl įmonės darbuotojai nesimoko iš klaidų ir laiko pinigus prastos reputacijos bankuose.

Bankrutavus „Snorui“ buvo skelbta, kad Ignalinos atominė elektrinė šiame banke turėjo 86 mln. litų indėlį.

Kitos Energetikos ministerijai pavaldžios įmonės Ūkio banke didelių sumų nelaikė.

Teigiama, jog solidų 14 mln. litų indėlį Ūkio banke laikė Susisiekimo ministerijai pavaldi įmonė „Oro navigacija“.

Ji, kaip ir Ignalinos atominė elektrinė, iš Ūkio banko, matyt, atgaus tik apdraustą indėlio dalį – sudarančią 100 tūkst. eurų, kuri bus perkelta į Šiaulių banką. Atgauti daugiau pinigų bus įmanoma tik tuo atveju, jei paskelbus Ūkio banko bankrotą bus sėkmingai parduotas likęs turtas.

Teigiama, kad dar apie 7 mln. litų Ūkio banke prarado Pagėgių savivaldybė, jos įmonės ir įstaigos. Šiame banke Pagėgiai laiko pinigus todėl, kad jis vienintelis turėjo savo skyrių miestelyje.

Savivaldybių asociacijos žiniomis, Ūkio banke pinigus laikė Neringos savivaldybė. Taip pat pranešama, kad nuostolių gali patirti Ukmergės ir Šilutės savivaldybės.

Kauno savivaldybė ir valstybės įmonė Lietuvos energija šiandien paneigė vakar paskleistą informaciją apie turėtus indėlius Ūkio banke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.