Marijampolės ligoninė nesunkiai prisivilioja jaunus specialistus

Jis teigia, kad Marijampolės ligoninėje yra puikios darbo sąlygos.

Marijampolės apskrities ligoninė jau prieš kelerius metus pradėjo mokėti už rezidentų studijas, todėl sugeba pasikviesti jaunų specialistų.<br>L. Juodzevičienė
Marijampolės apskrities ligoninė jau prieš kelerius metus pradėjo mokėti už rezidentų studijas, todėl sugeba pasikviesti jaunų specialistų.<br>L. Juodzevičienė
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Mar 4, 2013, 10:35 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:03 PM

„Svarstėme, kaip gyvensime toliau. Jauną gydytoją į Marijampolę prisikviesti sunku. Būsto duoti negalime, todėl ieškojome ir šnekinome iš Marijampolės kilusius studentus, siūlydami sumokėti už rezidentūros studijas ir pasirašyti sutartį.

Niekas dėl to nenukenčia - biudžete yra atskira eilutė. Ligoninei kasmet skiriame 100 tūkst. litų“, - sakė Marijampolės savivaldybės meras Vidmantas Brazys.

Marijampolės apskrities ligoninės direktorė Audronė Kuodienė teigė, kad prieš kelerius metus su rezidentais pasirašytos sutartys jau duoda vaisių. Šiais metais ligoninėje pradės dirbti urologas ir kardiologas.

A. Kuodienė sakė, jog už vienerius rezidentūros metus ligoninė moka nuo 18-os iki keliasdešimties tūkstančių litų.

Prieš pusantrų metų Marijampolės ligoninė įsipareigojo sumokėti per 113 tūkst. litų už būsimo ortopedo traumatologo Modesto Kukio penkerius rezidentūros studijų metus.

Modestas įsipareigojo, kai baigs studijas, Marijampolės ligoninėje dirbti 10 metų. Iš Marijampolės kilusio vaikino tokia perspektyva negąsdina.

Jis teigia, kad Marijampolės ligoninėje yra puikios darbo sąlygos.

Rezidento nuomone, į mažesnių miestų ligonines jauni gydytojai nenoriai darbinasi ne tik dėl menkesnio atlyginimo.

Vaikinas sako, jog provincijos ligoninėse pastaruoju metu nėra jokių garantijų, kad nebus panaikintas koks nors skyrius ar apskritai visa gydymo įstaiga.

Marijampolės ligoninės traumų skyriuje per metus gydoma apie 900 ligonių, atliekama per 220 sąnario endoprotezavimo bei apie 750 kitų operacijų. Traumatologai suteikia apie 12 tūkst. konsultacijų.

Šiuo metu ligoninėje dirba aštuoni ortopedai traumatologai. Jų amžiaus vidurkis - 55 metai.

Prieš kelias dienas sutartis buvo pasirašyta su būsima kardiologe. Už ketverius rezidentūros studijų metus Marijampolės ligoninė sumokės per 72 tūkst. litų.

Marijampolės savivaldybėje sergamumas širdies ir kraujagyslių ligomis kasmet didėja.

Konsultacinėje poliklinikoje pacientas pas šios srities specialistą gali patekti tik po vieno ar trijų mėnesių. Šioje poliklinikoje dėl kardiologinės patologijos per metus apsilanko maždaug 5 tūkst., o stacionare gydosi 2 tūkst. pacientų.

Apskrities ligoninėje šiuo metu dirba du kardiologai. Jų amžiaus vidurkis - 69 metai.

Su būsimais medikais pasirašytose sutartyse numatyta, jei jie nuspręstų nedirbti Marijampolės ligoninėje tiek metų, kiek įsipareigojo, dalį pinigų, sumokėtų už rezidentūros studijas, turėtų grąžinti.

Jaunas gydytojas traumatologas Laurynas Matuzonis patenkintas darbu Marijampolės ligoninėje: „Joje yra geros sąlygos, radau puikų kolektyvą. Į šią ligoninę pradėjau važinėti nuo trečiųjų rezidentūros metų. Iš pradžių tik pabudėdavau. Jau šešeri metai čia dirbu“.

Už L. Matuzonio rezidentūrą Marijampolės ligoninė nemokėjo, būsimasis traumatologas pats susirado darbo vietą ir kasdien važinėja keliasdešimt kilometrų iš Kauno rajono.

Jauną specialistą gerai vertina didelę patirtį turintis jo kolega gydytojas Gediminas Akelaitis: „Jis yra rimtas ir darbštus. Rezidentūros metais vieną savaitgalio naktį budėdavo Vilniaus ligoninėje, o kitą - atvažiuodavo į Marijampolę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.