Prezidentės apdovanotas G. Liaudanskas-Svaras: „Ordiną gavau ne už muziką“

Populiariausios Lietuvos repo grupės „G & G Sindikatas” lyderio Gabrieliaus Liaudansko-Svaro krūtinę pirmadienio popietę papuošė ordinas „Už nuopelnus Lietuvai“. Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasveikintas reperis sakė, kad pasijuto keistai, tačiau apdovanojimą priėmė su džiaugsmu. „Šis apdovanojimas man skirtas ne už muziką, o už labdaringą veiklą“, - sakė atlikėjas.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu garsus G. Liaudanskas-Svaras pagerbtas už savo veiklą ir patriotiškumo skatinimą.<br>R. Danisevičius
Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu garsus G. Liaudanskas-Svaras pagerbtas už savo veiklą ir patriotiškumo skatinimą.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 4, 2013, 4:43 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:38 PM

Prezidentūroje G. Liaudanskas galėjo būti apdovanotas dar vasario 16-ąją, tačiau ordino įteikimą teko atidėti, nes „G & G Sindikatas” tą dieną koncertavo Didžiojoje Britanijoje.

Su žmona Rima, vaikais Mykolu ir Dominyka į ordino įteikimą atvykęs reperis sakė, kad su prezidente apie muziką nesikalbėjo.

„Šnekėjomės apie kasdienį gyvenimą, šeimą, laisvalaikį, daug – apie knygas. Ne apie valstybės reikalus. Prezidentė sakė, kad apie mano visuomeninę veiklą žino kur kas geriau nei muziką“, - šypsojosi 39-erių atlikėjas.

Išgirdęs žinią, kad bus apdovanotas, jis šiek tiek išsigando.

„Nemėgstu būti vėliava. Ir dabar esu šiek tiek sutrikęs. Bet nemeluosiu, man malonu.

Kita vertus, ne dėl medalių gyvename. Kiekvienas mūsų savo darbais, žodžiais, veiksmais prisidedame prie bendro reikalo. Ačiū už medalį, bet reikia gyventi ir dirbti toliau“, - kalbėjo reperis.

Gavęs ordiną, Svaras neketina keisti savo kūrybos, atsisakyti tekstų, kurie kai kuriems klausytojams gali atrodyti pernelyg šiurkštūs.

„Niekas nepasikeis, rašysiu taip, kaip ir anksčiau. Medalis nebuvo siekiamybė. Bet man daug kas iki šiol sakydavo – kam tu tai darai, kam kuri? Dabar turėsiu nebylią priemonę atsakyti tokiems žmonėms.

Bet ordinu koncertuose tikrai nesipuošiu. Turiu viduje daug pilietinės garbės, susijusios su valstybe, patriotizmu. Medalį reikia dėti į lentyną, saugoti jį ir juo didžiuotis“, - kalbėjo atlikėjas.

Žinia, kad Svarą apdovanos prezidentė, papiktino jo žinomą oponentą, hiphopo nemėgstantį muzikantą ir TV laidų vedėją Algį Ramanauską, kuris šią situaciją apibūdino žodžiu „klaiku“.

„Algis taip pareiškė, jo reikia ir klausti. Tikriausiai tai reiškia, kad jam tai klaiku.

Ką gi, vieni džiaugiasi, kitiems klaiku. Džiaugiuosi, kad pasaulis margas, žmonės turi nuomonę, tų nuomonių priešprieša kartais ir varo pasaulį į priekį.

Aš neturiu nieko prieš Algį, ačiū už jo išreikštą nuomonę. Ar paduočiau jam ranką, jei susitiktume? Nežinau“, - sakė Svaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.