S. Tamkevičius ragina melstis už naują popiežių renkančius kardinolus

„Dėkodami Popiežiui Emeritui Benediktui XVI už aštuonerius jo pontifikato metus, savo maldose pavedame Viešpačiui tolesnę jo gyvenimo piligrimystę“, - į brolius ir seseris laiške kreipėsi Kauno arkivyskupijos metropolitas Sigita Tamkevičius.

S. Tamkevičius pakvietė visus tikinčiuosius melstis už kardinolus, susirinkusius į konklavą.<br>J. Stacevičius
S. Tamkevičius pakvietė visus tikinčiuosius melstis už kardinolus, susirinkusius į konklavą.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Mar 4, 2013, 2:30 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:51 PM

Arkivyskupas apie popiežių rašė: „Jis visada liks mūsų širdyse kaip ištikimas ir rūpestingas Bažnyčios Vadovas, spindintis savo intelektu ir aiškiomis teologinėmis įžvalgomis, o kartu kaip paprastas bei nusižeminęs Ganytojas.“

S. Tamkevičius pakvietė visus tikinčiuosius savo nuoširdžiomis maldomis palydėti kardinolus, susirinkusius į konklavą. „Šventoji Dvasia juos teapšviečia ir telydi savo gausiomis malonėmis, kad prie Kristaus Bažnyčios Laivo vairo, viską pavedant išmintingai Dievo valiai, stotų tas išrinktasis, kuris nuolat besikeičiančiame pasaulyje mus saugiai ir tvirtai vestų Kristaus link“, - ragino ganytojas.

Prašydamas palaimos visiems tikintiesiems, jis meldė: „Viešpatie, išsirinkęs apaštalą Petrą kaip uolą, ant kurios pastatei savo Bažnyčią, suteik išminties ir ramybės dvasios kardinolams, kad jie galėtų paskelbti visiems tikintiesiems tą, kurį Tu jau nuo amžių esi pasirinkęs būti savo Bažnyčios Vairininku šiuo nauju istoriniu etapu.“

Pirmadienį Vatikane prasidėjo pasiruošimas konklavai, kurios metu bus renkamas naujas popiežius, informuoja „Reuters“.

Nuo pirmadienio kardinolai kasdien susitiks ir spręs, koks turėtų būti naujasis popiežius ir kuris kardinolas labiausiai atitinka reikalavimus.

Katalikų Bažnyčia naująjį savo vadovą tikisi pamatyti jau kitą savaitę. Siekiama, kad naujasis popiežius vadovautų Velykų ceremonijoms, kurios prasidės Verbų sekmadieniu kovo 24 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.