Teismo sprendimo vykdytojai teigia, kad N. Venckienė tikrai spardėsi

Vienoje televizijos laidoje ji net pareiškė, kad ankstesnius jai pareikštus įtarimus papildęs nauju – L. Stankūnaitės sumušimu, D. Valys meluoja visai Lietuvai.

N. Venckienė savo kaltę neigia ir tikina, kad su ja norima susidoroti.<br>P. Mantautas
N. Venckienė savo kaltę neigia ir tikina, kad su ja norima susidoroti.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2013-03-04 17:43, atnaujinta 2018-03-10 15:29

Vienoje televizijos laidoje ji net pareiškė, kad ankstesnius jai pareikštus įtarimus papildęs nauju – L. Stankūnaitės sumušimu, D. Valys meluoja visai Lietuvai.

Tyrėjų surinkta medžiaga ir pernai gegužės 17 d. Kedžių namuose užfiksuoti vaizdo įrašai rodo, kad meluoja ne D. Valys, o buvusi teisėja.

Kad ji spardė dukters atvykusią pasiimti L. Stankūnaitę paliudija ir ne vienas tuo metu name buvęs teismo sprendimo vykdytojas.

Dar vasarą pačios N. Venckienės iniciatyva pradėtame ikiteisminiame tyrime, dėl tariamo pareigūnų piktnaudžiavimo savo pareigomis, liudijusi antstolė Sonata Vaicekauskienė papasakojo, kad vaiko teisių apsaugos specialistei Gražinai Didžbalienei pasakius, kad pagal teismo sprendimą mergaitė yra perduodama L. Stankūnaitei ir pasakius, kad ši gali pasiimti mergaitę, N. Venckienė pradėjo rėkti, apsikabino vaiką per juosmenį bei pradėjo spardyti priėjusią L. Stankūnaitę.

Net ir tada, kai du pareigūnai atitraukė jos rankas nuo mergaitės, N. Venckienė vis dar spardėsi ir rėkė, nors mergaitė ją buvo apsikabinusi per pečius.

„Kadangi N. Venckienė spardėsi, mergaitė pradėjo slysti nuo jos. Tada priėjusi G. Didžbalienė paėmė mergaitės ranką ir patraukė nuo N. Venckienės pečių. L. Stankūnaitė paėmė mergaitę ant rankų ir išnešė iš kambario“, - Kauno apygardos prokurorams liudijo S. Vaicekauskienė.

Kad N. Venckienė spardė L. Stankūnaitę tvirtina ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovės G. Didžbalienė bei Evelina Talailienė.

Anot G. Didžbalienės, kai policininkai patraukė N. Venckienės rankas nuo mergaitės, N. Venckienė spyrė L. Stankūnaitei į kirkšnies sritį ir visaip bandė sutrukdyti motinai prisiartinti prie dukters.

„L. Stankūnaitė priėjo prie N. Venckienės. Tada N. Venckienė įspyrė L. Stankūnaitei į kirkšnies sritį ir stengėsi neprisileisti jos“, - kaip ir jos kolegė, tvirtino E. Talailienė.

Apie besispardančią N. Venckienę tyrėjams pasakojo ir Kedžių namuose buvę pareigūnai, pati L. Stankūnaitė, jos advokatas Gintaras Černiauskas.

„N. Venckienė spyrė L. Stankūnaitei į pilvo sritį, o paskui ta pačia koja įsirėmė jai į apatinę pilvo dalį ir stengėsi atstumti nuo savęs“, - liudijo G. Černiauskas.

Negana to, mergaitę išnešančiai L. Stankūnaitei buvusi teisėja dar bandė ir įkąsti - iššiepusi dantis ji lenkėsi link tolstančios moters, tačiau supratusi, kad jos pasiekti nepavyks, užsičiaupė ir atsilenkė.

Apie tai, kad išvaduojant dukrą iš globėjos namų jai buvo padaryti sužalojimai, L. Stankūnaitė policijos pareigūnams pranešė netrukus po gegužės 17-osios.

Kitą dieną po teismo sprendimo įvykdymo, ji nuvyko pas medikus, kurie ją apžiūrėjo ir konstatavo, kad L. Stankūnaitės kairėje kojoje, šlaunies ir blauzdos priekiniuose ir išoriniuose paviršiuose yra keturios poodinės kraujosrūvos, kurios galėjo būti padarytos kietu buku riboto paviršiaus daiktu, sudavus tokiu daiktu per koją ar kojai atsimušus į tokį daiktą. „L. Stankūnaitei nustatytos poodinės kraujosrūvos kairėje kojoje galėjo būti padarytos nurodytu laiku (2012 m. gegužės 17 d.) ir įvardytu būdu (spardant kojomis). L. Stankūnaitei padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas“, - rašoma medikų išvadose.

Be L. Stankūnaitės sužalojimo, N. Venckienei taip pat ketinama pareikšti įtarimus dėl nepagarbos teismui, teismo sprendimo nevykdymo, trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, trukdymo policijos pareigūnams atlikti pareigas ir vieno jų sužalojimo bei piktnaudžiavimo globėjos pareigomis, psichologiškai gniuždant mergaitę.

N. Venckienei gali grėsti laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Ar Seimas leis panaikinti parlamentarės teisinę neliečiamybę - paaiškės jau šį mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.