Lietuvio drąsa sužavėjo Anglijos teisėsaugą

Lietuvis emigrantas Mindaugas Zaluda sužavėjo Anglijos Temidės sargus. Pirmadienį Lietuvos pilietis buvo apdovanotas už drąsą. Jis išgelbėjo automobilių stovėjimo aikštelėje subadytą vyrą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2013, 10:35 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:47 PM

Įteikdamas apdovanojimą teisėjas Richardas Foteris teigė, kad M. Zaludos drąsa išgelbėjo nukentėjusio brito Gary Browno gyvybę.

Tai įvyko praėjusių metų gegužę. 47 metų Berry Bellas užpuolė ir subadė savo verslo partnerį. Už užpuolimą, kurį įvykdė Bedfordo automobilių stovėjimo aikštelėje, vyras buvo įkalintas 12 metų.

Pirmadienį teisme vykusioje ceremonijoje M. Zeludai įteiktas apdovanojimas – pažymėjimas ir piniginė premija. Jos dydžio organizatoriai neatskleidžia.

Užpuolikas buvo nukentėjusiojo G. Browno verslo partneris. Vyrai nesutarė dėl verslo sprendimų ir tokiu būdu mėgino išspręsti ginčą.

Eidamas pro šalį M. Zaluda išgelbėjo G. Browno gyvybę. Jis atidarė automobilio duris ir išvilko nukentėjusįjį iš automobilio, kuriame jis buvo užpultas.

Įteikdamas apdovanojimą teisėjas R. Fosteris kalbėjo: „M. Zaluda santūriai vertina savo žygdarbį, bet jis nepabūgo ir išgelbėjo G. Browno gyvybę. Daugelis būtų praėję pro šalį, bet jis atidarė automobilio duris ir išvilko nukentėjusįjį. Didelė tikimybė, kad G. Browno nebūtų tarp mūsų, jei nebūtų buvę šio drąsaus žingsnio. G. Brownas atsigavo fiziškai, bet ne psichologiškai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.