Raseinių savivaldybėje šeimininkaujama kaip namuose

Raseinių savivaldybės vadovai šeimininkauja kaip savo dvare, čia nepaisoma net oficialiai pasitvirtintų taisyklių.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Mar 6, 2013, 3:16 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:18 PM

Kovo 1-ąją buvo surengtas slaptas posėdis, kuriame spręsta, ką daryti su iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ išvaromu Remigijumi Aču bei jo šalininkais. Skubus susitarimas po oficialios darbo dienos įvyko savivaldybės salėje.

Posėdis sušauktas, nes pajausta, jog iš rankų sprūsta jungtuvėms su Viktoro Uspaskicho „darbiečiais“ nepritariantis partijos „Tvarka ir teisingumas“ Raseinių skyrius.

Į Raseinius buvo planavęs atvažiuoti Rolandas Paksas, bet jis taip ir nepasirodė. Per apkaltą iš Prezidentūros pašalintą R. Paksą pakeitė europarlamentaras Juozas Imbrasas, Seimo narys Kęstas Komskis, dar keli svečiai.

Posėdžiautojai įniršo, kai į posėdį atėjo dienraščio „Lietuvos ryto“ žurnalistas. Žiniasklaidos atstovams buvo įsakyta nedelsiant palikti salę, grasinta policija. Žurnalistai bandė klausti, koks čia vyksta renginys, gal kas išsinuomojo salę, bet į klausimus nebuvo atsakyta. Ypač aršiai žiniasklaidos atstovus puolė Raseinių tarybos narė „tvarkietė“ Aldona Ona Radčenko, o siautėjančių politikų net nebandė tramdyti posėdyje dalyvavęs meras Algimantas Mielinis.

Dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistas pasidomėjo Raseinių savivaldybėje, kas ir kodėl kovo 1-ąją buvo užleidęs tarybos posėdžių salę, kiek mokėta už nuomą.

Savivaldybės šiandien atsiųstame paaiškinime tikinama, jog salės paprašė tarybos narė A.O.Radčenko. Rašte pažymima, jog „remiantis Raseinių rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentu bei LR Seimo Statutu, savivaldybė privalo sudaryti sąlygas tarybos bei Seimo nariams galimybes susitikti su gyventojais“.

„Taip, tarybos narė prašė salės, - nenoriai telefonu kalbėjo Raseinių meras A.Mielinis. - Ji prašymą parašė tą pačią dieną“.

Raseinių tarybos reglamento 28.5 punkte numatyta, kad Savivaldybės administracija ir seniūnai turi sudaryti sąlygas tarybos nariui susitikti su rinkėjais, tačiau jis privalo pateikti prašymą ne anksčiau kaip 7 dienos iki planuojamo susitikimo.

Paklaustas, kodėl suteikiant savivaldybės patalpas nesilaikyta reglamento, kodėl mokesčių mokėtojų turtas naudojamas partinėms rietenoms spręsti, Raseinių meras „tvarkietis“ A.Mielinis prarado savitvardą: „Pateikite klausimus raštu! Ačiū!“

Raseinių opozicijos lyderis Darbo partijos narys Vaidas Kuzmarskis irgi labai nenoriai komentavo šią situaciją: „Taisyklės turėtų būti vienodos visiems“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.