Kauno gatvėse duobės remontuojamos nebus, vairuotojai turi važiuoti kaip išmano

Ketvirtadienį į posėdį susirinkusi Kauno savivaldybės Eismo saugumo komisija niekais pavertė Kelių policijos atstovų susirūpinimą dėl duobėtų miesto gatvių.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Mar 7, 2013, 1:47 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:19 AM

Komisijos pirmininkas, konservatorius Vytas Bancevičius pareiškė, jog duobės tvarkomos nebus, vairuotojai turi važiuoti kaip išmano bei pasiūlė kreiptis į Aukščiausiąjį, kad apšviestų protą pinigų gatvių remontui neskyrusiems Kauno politikams.

Ketvirtadienį vykęs Kauno savivaldybės Eismo saugumo komisijos posėdis virto tragikomišku šou. Visiems kauniečiams ir miesto svečiams aktualius klausimus spręsti turinti komisija, regis net nesivargino tinkamai įvertinti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininko išsakytų nuogąstavimų apie duobių keliamą pavojų eismo saugumui.

„Nuolatos gauname pranešimus apie gatvėse atsivėrusių duobių keliamą pavojų. Per dieną registruojame ne mažiau kaip 8 eismo įvykius, kai duobėse žmonės sugadina savo automobilių padangas. Milžiniškos duobės kelia labai rimtą pavojų eismo saugumui, prašau savivaldybės rasti būdų šiai problemai spręsti“, - kalbėjo komisaras D. Česnauskas.

Pasak D. Česnausko, pavojus kyla ir gatvėse prakirstas padangas keičiantiems vairuotojams. Jie rizikuoja tapti neatidžių vairuotojų aukomis.

Kauno Kelių policijos vadovo nerimas, jog netvarkant baisiai duobėtų gatvių, situacija tik blogės, regis visiškai nesudomino visuomenei tarnauti turinčios Eismo saugumo komisijos.

Jai vadovaujantis savivaldybės tarybos narys, konservatorius V. Bancevičius pareiškė, jog šiais metais duobės remontuojamos nebus, nes miesto tvarkymo skyrius neturi tam lėšų, o vyksta tik laikinas duobių užtaisymas.

„Važiuokite, kaip išmanote, nes duobės nebus remontuojamos. Žmonės gal lėčiau važinės, galės vaikščioti šaligatviais. Bet ir jais vaikščioti nesaugu, nes šaligatviai irgi duobėti“, - kalbėjo Eismo saugumo komisijos pirmininkas V. Bancevičius.

Politikas postringavo, jog dėl visko kalta lėšų duobių remontui neskyrusi Kauno savivaldybės taryba.

„Reikia kreiptis į Aukščiausiąjį, kad apšviestų protą tiems 41 (tarybos nariui – Red.). Gaila, kad nežinome kaip kreiptis (į Dievą – Red.), nes neturime jo elektroninio pašto adreso“, - posėdyje kalbėjo Eismo saugumo komisijos pirmininkas, konservatorius V. Bancevičius.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tikino, kad šiuo metu padėtis iš tiesų apgailėtina - neturint pakankamai lėšų, atliekami tik būtiniausi remonto darbai.

„Laukiame Kelių direkcijos lėšų, rengiame tarybos sprendimo projektą, kad 5 mln. Lt būtų skirti miesto duobių tvarkymui“, - farsu virtusiame komisijos posėdyje konstruktyvumo bandė įnešti A. Pakalniškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas