Amerikiečiams – pažintis su lietuviškais margučiais

Amerikiečius stebina ir žavi jiems egzotiškos lietuvių kultūros eksponatai – tautiniai kostiumai, medžio drožiniai, o ypač – įmantriai dažyti kiaušiniai. Išmokstamas net lietuviškas jų pavadinimas - „margučiai“. „Taip lietuviai vadina kiaušinius, kuriuos jie dažo Velykoms“, - aiškinama portale standardspeaker.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2013, 7:00 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:13 AM

Margučiai – tik dalis parodos, penktadienį atidarytos JAV Pensilvanijos valstijos Potsvilio mieste ir pavadintos „Lietuvos istorija“, eksponatų. Pasak parodą surengusios Skulkilio grafystės istorijos bendruomenės prezidento Davido Derbeso, joje – daugiau kaip 200 lietuviškų eksponatų.

Tikimasi, kad Lietuvai skirta paroda pradės gražią tradiciją – du kartus per metus rengti parodas, skirtas vis kitai vietos etninei bendruomenei.

Parodą surengti padėjo išeivių iš Lietuvos organizacija „Knights of Lithuania Anthracite Council 144“.

Parodoje bus organizuojami ir specialūs renginiai. Vieną iš renginių ves minėtos organizacijos narė Elaine Luschas, prisidėjusi prie ekspozicijos. O jos 26 m. duktė Christine pristatys lietuviškus margučius – tą ji jau yra dariusi televizijos šou. Kita duktė – 30 m. Carol – dalinsis įspūdžiais iš savo dviejų kelionių į Lietuvą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.