Britai susirūpino sekso vergėmis iš Lietuvos

Londone pradėta kovos su prekyba žmonėmis kampanija. Dvejų metų programai daugiau kaip 300 tūkst. svarų sterlingų paramą suteikė Europos Komisija, ją vykdo Kensingtono ir Čelsio taryba. Programa skirta dirbti su organizacijomis Italijoje ir Lietuvoje, didinant pažeidžiamų asmenų informuotumą ir teikiant paramą prekybos žmonėmis aukoms, praneša BBC.

Policija nustatė, kad Lietuva yra šalis, iš kurios į Jungtinę Karalystę atvežama itin daug prekybos žmonėmis aukų.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Policija nustatė, kad Lietuva yra šalis, iš kurios į Jungtinę Karalystę atvežama itin daug prekybos žmonėmis aukų.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2013, 9:30 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:58 AM

Jungtinės Karalystės Prekybos žmonėmis centro duomenimis, 2011 m. Jungtinėje Karalystėje buvo užfiksuota 2077 prekybos žmonėmis aukų.

Taryba, prie kampanijos prisidėjusi 52 tūkst. svarų indėliu, sakė, kad neseniai, tiriant Rusijoje ir Europoje veikiančio organizuoto nusikalstamo tinklo veiklą, buvo išgelbėta 13 pažeidžiamų aukų iš Rytų Europos. Aukos buvo laikomos Kensingtone, Čelsyje ir Queensway rajone.

Policija nustatė, kad Lietuva yra šalis, iš kurios į Jungtinę Karalystę atvežama itin daug prekybos žmonėmis aukų. O Italija yra ir šalis, į kurią vežamos aukos, ir tranzitinė šalis, iš kurios koordinuojama prekyba žmonėmis iš Rytų Europos ir Afrikos.

Užverbuojama daug pažeidžiamų žmonių iš globos įstaigų. Merginos prievarta ar apgaule išvežamos dirbti sekso industrijoje.

Taryba, vykdanti kovos su prekyba žmonėmis kampaniją, bendradarbiaus ir su ES ambasadomis, teikiant aukoms konsulinę paramą ir užkertant kelią pakartotiniam sugrąžintų į namus aukų išvežimui į Jungtinę Karalystę ar kitas ES šalis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.