Policija perspėja - jeigu nacionalistai įsikarščiuos, paragaus guminių lazdų

Kovo 11-ajai Vilniaus policija rengiasi lyg antiteroristinei operacijai. Penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Kęstutis Lančinskas pareiškė, jog policija adekvačiai reaguos į nesankcionuotus mitingus sostinėje. Parengti planai pagal įvairius scenarijus, kuriuos policijos viršininkas juokaudamas pavadino variantais A,B,C ir D.

Vilniaus policijos viršininkas K. Lančinskas teigė, jog policija pasirengusi greitai ir adekvačiai reaguoti į galimus viešosios tvarkos pažeidimus nesankcionuotų eitynių metu.<br>J. Stacevičius
Vilniaus policijos viršininkas K. Lančinskas teigė, jog policija pasirengusi greitai ir adekvačiai reaguoti į galimus viešosios tvarkos pažeidimus nesankcionuotų eitynių metu.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2013-03-08 19:55, atnaujinta 2018-03-10 07:58

„Pastebėjus asmenis, kurie aktyviais veiksmais pažeidinės viešąją tvarką, policija imsis atsakomųjų veiksmų“, – sakė K. Lančinskas.

Net jei neteisėta eisena Gedimino prospekte ar kitoje savivaldybės nenustatytoje vietoje vyks be incidentų, bus išaiškinami nesankcionuoto renginio organizatoriai ir kviečiami į komisariatą, surašomi protokolai.

Viešajai tvarkai palaikyti Vilniaus centre ketinama pasitelkti iki 300 pareigūnų.

K. Lančinskas sakė, kad suformuotos pareigūnų stebėtojų ir intervencinės grupės. Pastarųjų uždavinys – įsikišti, jei bus pastebėta tautinę ir rasinę neapykantą kurstanti vaizdinė agitacija, uždrausta nacistinė ar komunistinė simbolika.

K. Lančinskas tikino, jog yra pasirengta ir masinėms riaušėms - jei susidurtų tautinių pažiūrų demonstrantai su kairiaisiais radikalais.

„Bus stebimos visos aktyviai veikiančios grupės“, - paaiškino Vilniaus policijos viršininkas.

Portalas lrytas.lt jau rašė, kad Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga (LTJS) nesutiko su Vilniaus savivaldybės sprendimu, kuriuo jiems buvo pasiūlyta eitynes rengti Upės gatve.

LTJS vadas Julius Panka pareiškė nesiimantis atsakomybės už nelegalias eitynes, bet tuo pačiu kvietė vilniečius kovo 11-ąją rinktis Katedros aikštėje, po to žygiuoti Gedimino prospektu, kaip buvo leista pernai ir dar ankstesniais metais.

Patriotinio jaunimo eisenos gretose neretai pasirodo į nacistinę panašios stilizuotos simbolikos, provokuojančių rasistinių plakatų ir lozungų.

J. Panka ne kartą tikino, kad patriotinio jaunimo organizacija nėra nusiteikusi prieš kitas tautas, nekursto rasinės neapykantos. Jo teigimu, patriotiniuose renginiuose pasirodantys skustagalviai su nacistiniais šūkiais yra provokacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?