Prezidentė jauniesiems kariams: „Prisiekėte gyventi ne tik sau, bet ir valstybei“

Šeštadienį Kaune, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje prisiekė generolo Povilo Plechavičiaus Jaunojo kario mokyklos moksleiviai. Iškilmėse dalyvavo ir priesaikas priėmė šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Mar 9, 2013, 2:51 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:22 AM

Nuo praėjusių metų rugsėjo mėnesio veiklą pradėjusiai generolo P. Plechavičiaus Jaunojo kario mokyklai – istorinis įvykis. Šeštadienį pirmą kartą priesaikas davė jos moksleiviai, būsimieji kadetai, jiems iškilmingai uždėti antpečiai.

Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje vykusiose iškilmėse dalyvavo šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė, Vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas, Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Karinių oro pajėgų vadas generolas majoras Edvardas Mažeikis, Viešojo saugumo tarnybos generolas Sergejus Madalovas, Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Sveikinu jaunąją kartą, kuri pasišventė eiti Lietuvos keliu. Jūs šiandien prisiekėte būti ištikimi savo tėvynei – gerbti jos nepriklausomybę, išsaugoti jos laisvę. Prisiekėte ne tik drąsiai atsakyti už savo sprendimus, bet ir rūpintis kitų žmonių gerove. Gyventi ne tik sau, bet ir valstybei – pasiryžote eiti nelengvu keliu, tačiau atsakingu, o svarbiausiai sąžiningu. Čia susidursite su begale iššūkių“, - jaunuosius karius sveikino D. Grybauskaitė,

Šeštadienį Kaune prisiekė 148 jaunieji kariai. Prisiekti nebuvo leista 21 jaunuoliui.

„Priesaikas davė tie, kurie yra drausmingi, tvarkingi bei pavyzdingi. Kiti, nusižengimų turintys moksleiviai prisiekti galės vėliau“, - lrytas.lt žurnalistui sakė generolo P. Plechavičiaus jaunojo kario mokyklos direktorius Viktoras Daunys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen